- Reklama -

Hororová noc pro elitní obranný pár Nashvillu. Weber a Josi byli u všech pěti branek Sharks

- Reklama -

Po celou sezónu patřilo elitní obranné duo k nejlepším hráčům Nashvillu. Shea Weber a Roman Josi si oba zahráli All Star Game, odehráli ohromnou hromadu minut, podíleli se na spoustě branek svého týmu, bránili nejlepší hráče soupeře. Ne každý den je ale posvícení, oba to poznali ve čtvrtek v závěrečném utkání se San Jose.
Predátoři podlehli v rozhodujícím duelu Žralokům hladce 0:5 a dvojice Weber – Josi byla u všech pěti branek domácích Sharks! Tři góly dali Žraloci při hře pět na pět, další dva v přesilovce. Pokaždé bylo na ledě elitní obranné duo hostů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Tvrdá, opravdu tvrdá noc,“ stěžoval si Weber. „Očekává se od nás hodně odehraných minut a dobrý hokej, nicméně nemyslím, že jsme předvedli zrovna to nejlepší. Nemohli jsme se o sebe opřít. Osobně vím, že umím hrát lépe. Je to náročné, opravdu tvrdé…“
Ani v základní části nepatřili Josi s Weberem zrovna k nejzodpovědnějším hráčům Preds. První měl po jejím skončení -3, druhý -7, přičemž nejlepší hráč týmu James Neal měl +27. V play off jsou výsledky obou elitních beků ještě horší, Josi -6, Weber -7, pro srovnání nejlepší muž týmu Colin Wilson +8, nejhorší Filip Forsberg -11.
Do osobních statistik se negativně promítl především rozhodující duel se San Jose. První gól padl po pěkné přesilovkové kombinaci, druhý po obrovské chybě Josiho, Weber už nestihnul Joela Warda zastavit. Ani u třetího gólu se první obranná dvojice Predators nevyznamenala, tentokrát v pozici poslední instance nestíhal napravit chybu kolegy Josi.
Čtvrtý gól padl sice znovu v přesilovce, ovšem po další hrubce hostů, kdy se na osamoceného Josiho valili čtyři hráči domácích. Také u pátého gólu byl Josi v roli oběti, Couture s Marleauem kolem něj elegantně zakončili přečíslení dva na jednoho.
„Když se ohlédneme zpátky, tenhle zápas se nám určitě líbit nebude,“ tuší trenér Peter Laviolette, že čtvrtečního utkání nezapadne do výkladní skříně Preds. „Nemá to co dělat s prvním obranným párem, prvním nebo třetím útokem. Víme, že jsme jako parta schopni hrát lépe, než jsme hráli,“ vyčinil Laviolette celému týmu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -