- Reklama -

Hossa znovu vykouzlil dva góly, Vrbata prodloužil bodovou sérii. Mrázek zápas s Pittsburghem nedochytal

- Reklama -

Také ve středečním klání s Vancouverem potvrdil Marián Hossa vynikající střeleckou formu, když ve třetím utkání po sobě zaznamenal dva góly. Ovšem stejně jako v předchozím duelu s Arizonou (2:3sn), i tentokrát to Chicagu stačilo pouze na zisk bodu za prohru 4:5 v prodloužení. Domácí zachraňovali bod na poslední chvíli, když ještě dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby prohrávali 2:4.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Autorem důležitého kontaktního gólu byl Brandon Saad, který v čase 57:49 potrestal vyloučení Radima Vrbaty. V závěru zápasu se Blackhawks odhodlali ke hře bez brankáře, čehož v poslední minutě využil Hossa a svou šestnáctou trefou v ročníku poslal oba týmy do prodloužení. U zrodu této akce stál český obránce Michal Rozsíval.
Utkání nakonec rozhodla spolupráce švédských dvojčat. Henrik Sedin svou přihrávkou od pravého mantinelu našel před brankou Hawks Daniela Sedina a ten svou druhou trefou v zápase zajistil Kosatkám bonusový bod. Z nastavení uběhlo 80 sekund. Na první gól Vancouveru přihrál Radim Vrbata, jenž tak prodloužil svou bodovou sérii na sedm zápasů (2+6).
Kanadský hokejista Blake Comeau se po sedmi týdnech objevil v sestavě Pittsburghu a hned vítěznou brankou a jednou asistencí přispěl k výhře svého týmu 4:1 nad Detroitem. Osmadvacetiletý křídelník nastoupil poprvé od 22. prosince, v souboji s Floridou si zranil zápěstí a následná rekonvalescence ho připravila o dvacet zápasů.
Shodnou bilanci jako Comeau si připsal také jeho spoluhráč Patric Hornqvist. Na duel na ledě Consol Energy Center jistě nebude v dobrém vzpomínat gólman Red Wings Petr Mrázek, který během necelých 28 minut inkasoval ze 17 střel čtyř góly a po druhé přestávce přepustil místo uzdravenému Howardovi.
Středeční program National Hockey League uzavřel zápas mezi San Jose a Washingtonem. Čestné buly přišel vhodit Jevgenij Nabokov, dlouholetá brankářská opora Sharks včera ukončila aktivní kariéru. Devítibranková přestřelka v SAP Center vyšla o něco lépe Capitals, kteří zahájili svůj čtyřzápasový trip výhrou 5:4 v prodloužení.
Čestné buly Jevgenije Nabokova před utkáním mezi San Jose a Washingtonem

O dělbě bodů rozhodl v čase 62:42 Joel Ward. Hlavním tahounem washingtonské ofenzivy byl centr Jay Beagle, který vstřelil dvě branky a na jednu nahrál. Výborně mu sekundoval obránce John Carlson. V dresu poraženého celku byli nejvíce vidět Brent Burns (2+0), Joe Thornton a Logan Couture (oba 1+1).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -