- Reklama -

Howe mu kdysi předpověděl NHL. Teď mu Hudler přeje uzdravení

- Reklama -

Jiří Hudler je jeden z mála českých hráčů, který měl příležitost se osobně potkat s legendárním hokejistou Gordie Howem. Útočník Calgary Flames dodnes vzpomíná na to, jak velký dojem na něj tehdy udělal.
Howe, jehož rekordy překonal až veleslavný kanadský centr Wayne Gretzky, se momentálně potýká s následky mrtvice a celý hokejový svět mu drží palce.
„Bylo to více než před deseti lety. Nepamatuju si to už přesně, jen vím, že jsme spolu nemluvili dlouho, protože moje angličtina byla mizerná. Navíc jsem stejně nebyl skoro schopen mluvit, když jsem měl možnost se s ním potkat. Byl jsem v naprostém úžasu,“ vzpomínal Hudler v rozhovoru pro list Calgary Sun.
Šikovný centr tehdy začínal v zámoří ve farmářském klubu Grand Rapids a Howe mu podepsal svůj dres číslo devět. Číslo, které proslavilo tuto legendu NHL, a které si později na zádech zdvojnásobil Gretzky. A k podpisu ještě připsal toto: „Hodně štěstí v AHL. Brzy tě uvidíme v NHL. Gordie Howe.“
Nyní je to právě Howe, kdo potřebuje, aby štěstí stálo na jeho straně. Šestaosmdesátiletý člen Hokejové Síně slávy se momentálně zotavuje z mrtvice v rodinném kruhu v domě své dcery. „Jsou to zlé zprávy. Doufejme, že na tom bude lépe,“ přeje si nejen Hudler.
Po vstupu do NHL měl ještě několik příležitostí se s žijící legendou potkat, před lety totiž oblékal stejný dres jako kdysi Howe – Red Wings. „Když přišel do místnosti, hned jste mohli zpozorovat ten respekt, který ho provázel. V Detroitu byl Howe všudypřítomný, stejně jako třeba Ted Lindsay. A jako hráč Red Wings jste s ním mohl mluvit o čemkoliv.“

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -