- Reklama -

Hra ve třech prý bude fajn, ale ani nájezdy se Bettmanovi nepřestávají líbit

- Reklama -

To téma se řešilo hodně dlouho a NHL se nakonec od příští sezóny rozhodla k radikálnímu kroku. Ve snaze snížit počet utkání, které musely rozhodnout až samostatné nájezdy, přijala rozhodnutí přejít v prodloužení ke hře tři na tři. Ligový komisař nicméně ujistil, že nájezdy nezmizí.
„Dá se říct, že rostoucí počet lidí, kteří by chtěli méně samostatných nájezdů, nás dostal sem. A to je fajn,“ pochválil aktuální situaci Gary Bettman (na snímku). „Ale nájezdy nezmizí.“


Bude vás zajímat:


O atraktivní vyvrcholení zápasu v podobě penalt by Bettman nerad přišel. „Přijdete do haly během  shootoutů, každý je na nohou. Nikdo neodejde dřív, což je přesně to, proč jsme je zaváděli. Je to vzrušující, je to legrace, je to zábava…“
Rada guvernérů NHL schválila na konci června hru tři na tři po celé pětiminutové prodloužení. Odchýlila se tak od modelu, který loni prověřila farmářská American Hockey League, kde se hrálo čtyři minuty ve čtyřech proti čtyřem a další tři minuty tři na tři.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Procento nerozhodných zápasů, které v AHL rozhodla hra a ne samostatné nájezdy, výrazně narostlo. Dohromady tři čtvrtiny utkání se rozhodly během sedmiminutového prodloužení, což byl proti předešlé sezóně výrazný nárůst.
Nájezdy nicméně zůstávají bodem sváru. Určitě ne všichni se na nich shodnout. Někdo je přirovnává k tomu, jako by po nerozhodném zápase v NBA následovaly na každé straně tři hody na koš. Například trenér John Tortorella se kdysi vyjádřil, že shootouty vyloženě nenávidí. Bettman za nimi stojí, protože je chtějí fanoušci.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -