- Reklama -

Hraje ohromně týmově, chválí P.K. Subbana generální manažer Nashvillu

- Reklama -

P.K. Subban Montreal miloval. Strávil tady sedm let, oblíbil si historii klubu, město i spoluhráče. Pak to přišlo. Loni na konci června se dozvěděl, že byl vyměněn za Sheu Webera do Nashvillu. O jedenáct měsíců později jsou Habs dávno na dovolené, ale Subban stále hraje. Zahraje si první finále o Stanley Cup v životě. Co zatím neví, proti komu to bude. Co už ví, že to všechno vypukne v pondělí.
Miluje nový tým, nové město i nové fanoušky. Dohromady mají šanci vytvořit něco historického. „Nechci se naparovat nebo něco, ale když mě vyměnili, řekl jsem to. Řekl jsem, že věřím, že tady mám velkou příležitost zahrát si o Stanley Cup. Někdo mě za to trochu kritizoval. Ale tuhle šatnu prostě miluju,“ říká obránce Predators.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výměna Weber – Subban byla velká a šokující. Subban byl vítězem Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce v roce 2013, diváci v Montrealu ho zbožňovali. Weber byl zase dlouholetým kapitánem Nashvillu. Takové trejdy opravdu nejsou k vidění často. Činovníci Predators skočili po této možnosti, protože Subban (27) byl o tři roky mladší než Weber (30) a lépe podle jejich názoru pasoval do náročného tempo stylu trenéra Petera Laviolettea.
„Jsem vždycky realistický ohledně toho, jak hraju a jaká jsou očekávání,“ říká P.K. Subban. „Nikdy se za ně nestydím. Fakticky očekávání v mé kariéře nebyla větší, než byla tento rok. Psychicky jsem na to byl připravený a dostatečně prověřený.“

Populární obránce říká, že se vždycky cítil výborně díky podpoře, které se mu od spoluhráčů a trenérského štábu dostávalo. „Sklonil jsem se a dřel,“ říká rodák z Toronta. „Jako parta držíme pohromadě, proto jsme tak blízko úspěchu. Tlačíme jeden na druhého, každý chce vidět toho druhého makat naplno.“
Subban si skvěle rozumí v obranné dvojici s Mattiasem Ekholmem. Dlouho byl kritizovaný za příliš riskantní hru, poslední dobou se ale umírnil. V Nashvillu žádné riskantní kousky nepředvádí. Hraje ve druhé přesilovkové pětce a má zatím v 16 zápasech play off 10 bodů (2+8). Je mnohem nenápadnější než dřív, některé večery si ho ani nevšimnete, což je dobrá věc.
„Opravdu hraje ohromně týmově,“ říká generální manažer Nashvillu David Poile. „Jedna věc, o které se zřejmě tolik nemluví, je, jak výborně umí hrát v defenzivě. Každý mluvil o jeho ofenzivní hře, ale je to dříč i dozadu. Hlavním důvodem, proč jsme tak daleko, je právě naše obranná hra a brankář.“
„Když jsem byl vytrejdován, hodně lidí obecně mi říkalo, že jdu z velkého kanadského trhu na malý americký trh. Nashville má skvělou podporu fanoušků. Tohle není jen jedno ohromné léto v Nashvillu, tohle budou roky a roky dobrého hokeje, fanouškovská základna je tady nejlepší v lize. Tohle je jedna z nejlepších sportovních atmosfér na světě,“ chválí svůj nový klub P.K. Subban.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -