- Reklama -

Hronek zaujal v kempu Red Wings i legendárního Cheliose

- Reklama -

Hronek. Příjmení, které se nyní snaží zapamatovat i někdejší legendární obránce NHL Chris Chelios. Tak moc jej mladý český obránce Filip Hronek zaujal v kempu nováčků Detroitu, ačkoliv měl zpočátku problémy s jeho výslovností.
„Ten český kluk, jehož jméno neumím vyslovit… začíná na H,“ hledal Chelios (na dolním snímku uprostřed) pomoc u novinářů. „Ano, Hronek. Byl opravdu moc dobrý. Je úžasné vidět rychlost a houževnatost některých obránců.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


I kouči Detroitu Jeffu Blashillovi se Hronek vryl do paměti. „Naši skauti jsou nadšeni z něj a Viliho Saarijärviho a oba si vedli moc dobře a předvedli svoje schopnosti.“
Ocenil přitom, že se nezalekli větších hráčů, ačkoliv nevynikají ve fyzických parametrech. Hronek měří 183 cm, finský bek má ještě o pět centimetrů méně.
„Bylo vidět, že se nebojí fyzické konfrontace a to jim proti větším bekům pomůže. Doufám, že budou mít dobré roky v Grand Rapids,“ prohlásil Blashill.
Hronek má za sebou úspěšnou sezónu. Byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem svého týmu Saginaw Spirit v juniorské OHL (59 utkání, 14+47) a zahrál si také v nižší AHL. V dresu Grand Rapids Griffins absolvoval deset zápasů (1+1), nastoupil i ve dvou bitvách o Calder Cup.

„Parádně vede puk, dobrý bruslař s dobrou střelou. Je spolehlivý v přesilovkách, umí se rozhodovat,“ vypočítal kvality českého obránce trenér Griffins Todd Nelson.
Rodák z Hradce Králové hrál v zámoří první rok a všechno tak pro něj bylo nové. „Na širším kluzišti v Evropě máte na všechno víc času. Tady musíte dělat rychlejší rozhodnutí, musíte být pohotovější ve všem.“
Během posledního roku také zapracoval na své angličtině a už se nevyhýbá rozhovorům s novináři. Další sezónu pravděpodobně stráví v American Hockey League mezi dospělými a tak ví, že se bude muset v řadě ohledů zlepšit.
„Potřebuji zapracovat na všem. Musím zesílit a také být rychlejší. V AHL hraje mnoho dobrých hráčů a hra je rychlejší. Prostě bude třeba na sobě víc pracovat a zesílit,“ má devatenáctiletý Hronek jasno o plánech pro příští hokejový ročník.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -