- Reklama -

Hubenější Ovečkin dorazil do Washingtonu o dva týdny dřív než obvykle

- Reklama -

Na první pohled hubenější Alexandr Ovečkin už trénuje v Kettler Capitals Iceplexu, aby se co nejlépe připravil na tréninkový kemp Washingtonu. Vypadá to, že kapitán Caps si vzal doporučení managamentu klubu k srdci a do své třinácté sezóny v NHL chce vstoupit v co nejlepší kondici. Z Ruska přiletěl v úterý s Jevgenijem Kuzněcovem a Dmitrijem Orlovem.
„Vidíte, že ubral na váze,“ řekl Kuzněcov. „Každý rok se snažíte zlepšovat. Každé léto něco změníte. Ovie, stejně jako další chlapi, to dělá taky. Chtěl něco změnit, rozumíte? Je vždycky hezké vidět, když se vaši spoluhráči chtějí zlepšovat. Když vidíte, čeho dosáhli, snažíte se to potom zkusit taky. To je vždycky pěkné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V minulé sezóně vážil ruský kanonýr 108 kilogramů. S novináři zatím po příletu nepromluvil, takže není známo, kolik přesně shodil. Nicméně doporučení stát se rychlejším a lepším mu dali po sezóně jak generální manažer Brian McLellan, tak trenér Barry Trotz.
„Mluvili jsme o tom,“ připustil McLellan. „Hra se zrychluje a on stárne. Potřebuje se přizpůsobit současné rychlostní úrovni, aby byl stále efektivním úročníkem.“
Ovečkin byl prý v létě v kontaktu s klubovými fyzioterapeuty, s trenérem Trotzem se dokonce setkal v Rusku osobně. Trotzův syn Tyson totiž žije a studuje v Rusku a jeho otec se za ním v létě vypravil. Rád využil možnosti setkat se také se svým klíčovým hráčem. „Barry navštívil rodinu v Rusku asi před dvěma měsíci. Setkal se s ním,“ potvrdil MacLellan. „Každý v organizaci s ním byl v kontaktu.“
Embed from Getty Images
Podle generálního manažera vzal Ovečkin doporučení změnit přípravu vážně. Důkaz ale bude podán až v kempu. Už samotný předčasný přílet je změnou. Dřív ruský hokejista přilétal do Washingtonu až těsně před začátkem kempu, nyní je v Americe zhruba o dva týdny dřív!
„Bude dobrý,“ říká Orlov. „Je to profesionál a v létě tvrdě pracoval, aby se připravil na tuto sezónu, a já osobně myslím, že bude dobrý,“ zopakoval obránce Washingtonu.
V minulé sezóně mu trenér snížil čas na ledě, aby zůstal čerstvější pro play off. Místo obvyklých 20-21 minut hrál ruský kanonýr loni v průměru jen 18:21, což je jeho nejnižší icetime v kariéře. Nebyl na něj takový tlak ohledně střílení branek, protože v mužstvu bylo 11 hráčů schopných nastřílet aspoň 12 gólů. Útočník T.J. Oshie vedl s Ovečkinem týmovou tabulku střelců s 33 zásahy.
V play off bohužel mužstvo Caps znovu neuspělo, když vypadlo ve druhém kole s Pittsburghem. Byla to tvrdá sedmizápasová bitva, dopadla však opět pro Tučňáky. Tým se v létě změnil. Odešli Marcus Johansson (New Jersey), Justin Williams (Carolina), Karl Alzner (Montreal), Kevin Shattenkirk (NY Rangers), Nate Schmidt (Las Vegas). O to víc se bude příští rok očekávat od Ovečkina.
„Po naší porážce s Pittsburghem se řeklo hodně negativních věcí o našem týmu i o něm,“ řekl Orlov. „Každý opakoval, kolik toho neumíme. Rozumíme tomu a chceme ukázat, co všechno zvládneme. Musíme si jen věřit a pořádně se připravit na novou sezónu. Chce být tam, kde vždycky byl, jednou z ligových superhvězd. Tvrdě pracuje, aby všem dokázal, kým je.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -