- Reklama -

Huberdeau přepsal kroniky Panthers

- Reklama -

Fanshop týmu
Útočník Jonathan Huberdeau je novým lídrem historického bodování Floridy.
26letý Kanaďan zaznamenal během nedělní výhry 8:4 nad Torontem svůj 420. bod a dostal se v klubových statistikách před Olliho Jokinena, který v týmu působil v předminulém desetiletí.
Huberdeau dosáhl milníku nádhernou gólovou přihrávkou Miku Hoffmanovi, jenž stanovil konečný stav zápasu. Předtím se hrdinovi klání podařilo i skórovat.


Panthers následně uctili Huberdeaův výkon představovaný 143 brankami a 277 asistencemi během komerční přestávky připraveným videem.


„Měl tam dneska opět několik wow momentů,“ okomentoval show svého svěřence hlavní kouč Joel Quenneville. „Předvedl pár střídání, která byla skutečně úžasná. Barky (A. Barkov) mu několikrát hezky přihrál, což dokázal proměnit i v gól. Bude zajímavé sledovat, jak daleko svou bodovou jízdu na Floridě dotáhne.“
„V této sezóně je neuvěřitelný,“ pěl na svého parťáka slova chvály i Aleksander Barkov. „Ví, jak dávat góly, přihrávat i bránit. Neskutečně se mu letos daří. Těším se na to, jak mu to půjde dál.“
Huberdeau odehrál v tomto ročníku 45 zápasů, v nichž nasbíral 61 bodů. Třetí muž draftu 2011 je tak na cestě zlomit i klubový rekord v počtu bodů nasbíraných v jedné sezóně. Ten doposud drží Barkov, který v minulém ročníku nastřádal 96 zápisů do statistik.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -