- Reklama -

Hudler bodoval popáté v řadě. Talbot dovedl Rangers do čela NHL

- Reklama -

Hokejisté Calgary v úvodu středečního duelu prohrávali s Anaheimem 0:2, ale ve zbytku zápasu dominovali a skóre otočili ve svůj prospěch. Za domácí bodoval popáté v řadě Jiří Hudler (5+4). Olomoucký rodák podpořil úspěch Flames svou 24. trefou v ročníku, kterou v 56. minutě stanovil konečnou podobu výsledku na 6:3.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V neděli Plameny prohrály v Ottawě 4:5 po samostatných nájezdech a ani do včerejšího duelu nevstoupili nejlépe. Kalifornští Kačeři po 171 sekundách vedli zásluhou kapitána Ryana Getzlafa 2:0. Jenže pak začali úřadovat domácí forvardi Johnny Gaudreau a Matt Stajan, kteří vstřelili dvě branky.
Jednadvacetiletý Gaudreau se navíc stal prvním nováčkem v dresu Flames od Jaromea Iginly v sezóně 1996-97, jenž dosáhl na 50 bodů (18+32). Mezi hlavní strůjce včerejšího triumfu kanadského klubu patří také Kris Russell a Denis Wideman, oba si vylepšili letošní statistiky o tři asistence. I díky nim se Calgary posunulo ve vyrovnané tabulce Západní konference na sedmou příčku o bod před Winnipeg.
Hráči New Yorku Rangers potvrdili v nočním utkání na ledě Washingtonu dobrou formu z posledních dní a připsali si třetí venkovní vítězství v řadě. Jezdci se díky tomu posunuli do čela soutěže, kde mají shodný počet bodů (91) jako Montreal, Nashville a Anaheim.
Ústřední postavou utkání byl téměř bezchybný Cam Talbot. Kanadský gólman v klíčových momentech utkání dusil ofenzivní akce Capitals a nakonec si přispal osmadvacet bezchybných zákroků.
Talbot předvedl v utkání s Capitals výtečný zákrok lapačkou

Recept na nejlepšího hráče zápasu našel pouze Alexandr Ovečkin. Ruský kanonýr v čase 11:43 při přesilovce odpověděl na úvodní zásah Carla Hagelina. Nerozhodný stav 1:1 zlomil ve prospěch loňského finalisty Stanley Cupu v 17. minutě J.T. Miller, pojistku připojil v závěru zápasu Martin St. Louis.
Toronto ukončilo třízápasovou sérii proher výhrou nad Buffalem 4:3 po samostatných nájezdech. V nich byl jediným úspěšným exekutorem Tyler Bozak. Osmadvacetiletý rodák z Reginy vyzrál na Anderse Lindbäcka prudkým švihem z mezikruží, kterým vymetl pavučinky v levém horním rohu hostující svatyně.
Hodně důležitou branku vstřelil Bozak i v základní hrací době, když tři a půl minuty před třetí sirénou využil přesilovku, vyrovnal na 3:3 a poslal zápas do prodloužení. Hlavními tahouny Sabres, kteří padli popáté za sebou, byli Johan Larsson, Tyler Ennis a Matt Moulson, kteří dokončili zápas s bilancí 1+2.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -