- Reklama -

Hudler je Pan gentleman. I v ponožkách

- Reklama -

Jiří Hudler se v NHL stal historicky prvním českým držitelem Lady Byng Trophy udělované nejslušnějšímu hráči sezóny. A z hokejistů oceněných na středečním galavečeru v Grang Garden Aréně v Las Vegas byl také jedním z nejzábavnějších.
Asi ještě nikdy v historii se nestalo, aby si vítěz přišel na pódium pouze v ponožkách. Hudler ano. Byly laděné do klubových barev Calgary a olomoucký rodák své neobvyklé obutí vysvětlil následovně: „Omlouvám se, že jsem bez bot. Tohle je Las Vegas.“
V pozdějších rozhovorech svůj prohřešek proti etiketě uvedl na pravou míru. „Kupoval jsem si oblek až tady a boty jsem ještě neměl rozšlapané. Seděl jsem tady hodinu a půl. Myslel jsem, že udělování Lady Byng Trophy bude prvním bodem programu, ale nebylo. Jak je vidět, je to nejdůležitější cena,“ zakončil vysvětlení dalším žertíkem.

Také po nástupu na pódium pokračoval v odlehčeném tónu, když přečetl několik textových zpráv týkajících se dalších nominovaných z řad Flames (trenér Bob Hartley získal Jack Adams Award, útočník Johnny Gaudreau prohrál souboj o Calderovu trofej s floridským Aaronem Ekbladem). Ve druhé části proslovu ale Hudler naladil do vážného tónu.
„Prožil jsem letos nejlepší den svého života, když se nám 7. ledna narodila dcera Anna Josefine. Sportovní trofeje jsou úžasná věc, ale život je život a já miluji svou dceru,“ řekl zjihlým hlasem.
Kritériem pro zisk Lady Byng Trophy je nejen nízké číslo v kolonce trestných minut, ale také kvalitní výkony na ledě. Hudler v právě skončené sezóně tohle vše splňoval. Na lavici hanby zamířil pouze sedmkrát, se 76 body byl přitom osmým nejproduktivnějším mužem sezóny. V hlasování sportovních novinářů tím předčil jak čtyřnásobného držitele ocenění a svého bývalého spoluhráče z Detroitu Pavla Dacjuka, tak Anžeho Kopitara z Los Angeles.
„Vím, že Wayne Gretzky získal tuhle trofej pětkrát. Vím, že je udělována od roku 1925. Vím, že jsem prvním českým hráčem, který ji vyhrál, a to je jediné, co mě teď zajímá,“ prokázal Hudler znalost ligové historie.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -