- Reklama -

Hudler odstartoval obrat Flames, výhra v Dallasu vrátila Ducks do čela ligového pelotonu

- Reklama -

V pátek byly na programu čtyři zápasy NHL. Hokejisté Nashvillu díky trefám Craiga Smithe a Jamese Neala dlouho vedli na ledě Calgary 2:1, ale nakonec soupeři podlehli 3:4. Flames otočili skóre utkání v rozmezí 43. až 47. minuty, přičemž vyrovnávací branku zaznamenal Jiří Hudler. Olomoucký rodák docílil svého třetího střeleckého zápisu v sezóně v čase 42:36 snadnou dorážkou do zcela odkryté branky Predátorů po předchozím pokusu Markuse Granlunda.
Hudler tak ukončil sérii osmi zápasů bez vstřeleného gólu. Na českého reprezentanta navázali T.J. Brodie a Johnny Gaudreau. U branky druhého jmenovaného asistoval obránce Ladislav Šmíd. Hosty sice vrátil do hry svým druhým gólem v duelu Neal, ovšem těsné vedení si pak Plameny pohlídaly až do samotného závěru.
Kalifornští Kačeři si odvezli z Dallasu výhru 2:1 v prodloužení a vrátili se do čela ligové tabulky před Montreal. V American Airlines Center se na první změnu na ukazateli skóre čekalo až do 37. minuty, kdy Francois Beauchemin chytrou přihrávkou o mantinel vysunul Coreyho Perryho. S deseti brankami aktuálně nejlepší kanonýr soutěže si nabruslil do obranného pásma Stars a ranou z pravého kruhu umístěnou ke vzdálenější tyči nedal Lehtonenovi žádnou šanci.
Nulu na kontě gólmana Ducks Frederika Andersena umazal až v 55. minutě Antoine Roussel. Konečného rozuzlení se diváci dočkali přesně v polovině nastavení, svou první branku v dresu Anaheimu vsítil americký centr Nate Thompson, bývalý forvard Bostonu, NY Islanders a Tampy Bay.
Početnou marodkou oslabený Columbus podlehl doma Torontu 1:4. Gólem a dvěma asistencemi podpořili triumf Maple Leafs Phil Kessel a Daniel Winnik. Autorem rozdílové trefy byl David Clarkson, Curtise McElhinneyho přelstil také Nazem Kadri (1+1). Gólman Jonathan Bernier se pod třetí výhru Listů v letošním ročníku podepsal 28 bezchybnými zákroky. O čisté konto ho připravil Cam Atkinson, který v 51. minutě zužitkoval přesilovou hru.
Los Angeles prohrálo v Detroitu 2:5 a prodloužilo tak svou sérii venkovních zápasů bez vítězství na čtyři. Zápas v hale Joe Louis Arena rozhodla už první třetina, ve které Red Wings nasázeli hostům čtyři branky, aniž by sami inkasovali. Hlavním tahounem ofenzivy domácího celku bylo tentokrát švédsko-ruské duo Gustav Nyquist – Pavel Dacjuk, oba si ve včerejším utkání vylepšili letošní bilanci o dvě branky a jednu asistenci.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -