- Reklama -

Hudler posunul Flames do dalšího kola

- Reklama -

Po jedenácti letech se Calgary znovu podívá do druhého kola play off a může za to hodně děkovat Jiřímu Hudlerovi. Osmý nejproduktivnější muž základní části sice v předešlých zápasech s Vancouverem zůstával trochu v pozadí, ale sobotním šestém duelu zaznamenal dvě branky a dvě asistence a výrazně tím pomohl k vítězství 7:4.
Nástup do utkání přitom Flames měli katastrofální, neuběhlo ani deset minut a prohrávali 0:3. Jonas Hiller ze tří soupeřových střel dvakrát inkasoval a přepustil místo Karrimu Rämövi, toho při přesilovce přivítal přesnou tečí Radim Vrbata.
Za dalších šestnáct minut ale bylo srovnáno. Jeden gól vstřelil Michael Ferland ještě před odchodem do šaten, další dva připravil po přestávce pro své mladé spoluhráče Hudler. Nejprve těžil z důrazu českého útočníka Sean Monahan, poté zužitkoval jeho přihrávku Johnny Gaudreau. Kosatky šly ale znovu do vedení, a tak se ve 47. minutě musel olomoucký rodák při početní výhodě proměnit v zakončovatele.
„Nikdo nám nemusel říkat, co se po nás žádá, chápali jsme situaci,“ připomíná Monahan, že elitní formace Plamenů v předchozích utkáních posbírala pouze sedm bodů. „Brali jsme to tak, že v tomhle zápase je vítězství povinností. Hráli jsme doma, mohli jsme je vyřadit a posunout se do druhého kola. I za nepříznivého stavu 0:3 střídačka žila a chtěla vyhrát.“
Druhou branku přidal Hudler v závěru do opuštěné klece při power play Canucks. K té se hosté uchýlili poté, co Matt Stajan v čase 55:43 po zmatcích v soupeřově obraně poslal Plameny poprvé do vedení. Svojí druhou brankou v utkání pečetil výsledek Ferland.
„Musím soupeři složit poklonu. Dařilo se jim po celou sezónu a dokázali vyhrát i dnes,“ říká kouč Kosatek Willie Desjardins. „Jsem ale také hrdý na naše chlapce. 101 bodů za sezónu, to je slušná jízda. Měli jsme skvělé fanoušky a chtěli jsme se vrátit domů, protože si zasloužili sedmý zápas, ale nepovedlo se nám to.“
Svěřenci Boba Hartleyho zvítězili v sérii 4:2 a v dalším kole se utkají s Anaheimem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -