- Reklama -

Hudler potopil svůj bývalý tým, Fleischmannův gól nezabránil prohře Ducks

- Reklama -

Mimořádně povedené období nyní v National Hockey League prožívá český hokejista Jiří Hudler. Jednatřicetiletý forvard se v pátek zasloužil dvěma góly o výhru Calgary 5:2 na ledě Detroitu. Olomoucký rodák skóroval ve třetím utkání za sebou a potřetí za sebou byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Poprvé se Hudler v duelu proti svému bývalému klubu prosadil v 34. minutě, když si najel do prvého kruhu a střelou zápěstím na vzdálenější tyč překonal Jimmyho Howarda, čímž dokonal obrat Flames z 0:2 na 3:2. Na svou rozdílovou trefu navázal 66 sekund před třetí sirénou, kdy ranou do prázdné klece stanovil konečný výsledek utkání. Hudler tak vylepšil svou střeleckou bilanci v letošní sezóně na 23 branek. Oba góly Red Wings vsítil Justin Abdelkader.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V šesti zápasech pátečního programu NHL skóroval z našich krajanů vedle Hudlera už jen Tomáš Fleischmann. Jeho osmá trefa v letošním ročníku ale neodvrátila prohru Anaheimu, který podlehl Pittsburghu 2:5. Svého prvního gólu v dresu nového zaměstnavatele po přestupu z Floridy dosáhl kopřivnický rodák v 50. minutě za stavu 4:0 pro hosty. Fleischmann vyslal z hranice pravého kruhu prudkou střelu, kterou gólman Thomas Greiss neudržel a z lapačky mu kotouč vypadl za záda.
Rozhodující náskok si hosté vytvořili ve druhé třetině, v jejíž druhé polovině odskočili na tříbrankový rozdíl. Skóre utkání otevřel Blake Comeau, další dvě branky Pens vstřelil Patric Hörnqvist. V úvodu třetí části se prosadil Jevgenij Malkin a jedenáct sekund před koncem utkání dovezl kotouč do prázdné svatyně Kačerů kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.
Milan Michálek přispěl dvěma asistencemi k výhře Ottawy 3:2 nad Buffalem. Vítězství Senators se nerodilo lehce. Domácí po první třetině prohrávali po zásazích Philipa Varonea a Tylera Ennise, ovšem v dalším průběhu zápasu nepříznivé skóre otočili. Nejprve v úvodu druhé části snížil Erik Karlsson, v čase 41:34 vyrovnal Mika Zibanejad a o 64 sekund později poslal kanadský celek do vedení Mark Stone. Andrew Hammond se na sedmé výhře Ottawy v posledních osmi zápasech podílel 24 bezchybnými zákroky. V tabulce Východní konference desátí Sens zaostávají za osmým Bostonem už jen o tři body.
V Minnesotě spoléhají na výkony Devana Dubnyka. Kanadský gólman, který přišel do mužstva ze St. Paul 14. ledna z Arizony, odchytal za Wild už třiadvacet utkání v řadě a osmnáct z nich dokázal vyhrát. Naposledy se mu to povedlo včera v Raleighu, kdy 37 zákroky pomohl Wild k vítězství 3:1. O čisté konto ho připravil centr Hurricanes Nash Riley, který ve 36. minutě vyrovnal na 1:1. Střelecky se pod pátou výhru Divochů za sebou zasloužili Charlie Coyle, Mikael Granlund a Zach Parise.
Hokejisté Chicaga porazili Edmonton 2:1 po samostatných nájezdech. Strůjcem jejich vítězství byl Antoine Vermette, který byl jediným úspěšným střelcem v penaltovém rozstřelu. Oilers byli po gólu Dereka Roye z 16. minuty blízko dvoubodovému úspěchu, ale v 54. minutě je o něj připravil Brent Seabrook. Gólman Blackhawks Corey Crawford kryl 46 střel a všechny tři nájezdy. Výborně si vedl i Ben Scrivens, strážce edmontonské klece lapil 38 puků a dvě penalty.
Po třízápasové pauze se zapsal mezi střelce Marko Daňo. Slovenský forvard se prosadil v polovině utkání a jeho čtvrtá branka v ročníku znamenala vítězství Columbusu 3:2 v New Jersey. Při jeho prudké ráně pod horní tyčku puk rychlé vylétl z branky, jeho platnost tak musel potvrdit až videorozhodčí. Gólem a asistencí se na ukončení sedmizápasové série proher Blue Jackets podíleli Brandon Dubinsky a Justin Falk.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -