- Reklama -

Hudler připravil dvě klíčové branky Flames

- Reklama -

Zvítězit nad obhájci titulu, když ještě sto padesát sekund před koncem základní doby prohráváte o dvě branky,  navíc na jejich ledě – takový kousek si zaslouží pochvalu. Hokejistům Calgary se to v pondělí povedlo především zásluhou hattricku Johnnyho Gaudreaua, nezanedbatelná byla i role Jiřího Hudlera.
V čase 57:48 vstřelil Gaudreau, těsně po odvolání brankáře Flames, vstřelil Gaudreau svůj druhý gól. Power play hostů pokračovala, Hudler minutu před sirénou vyslal Gaudreaua mezi soupeřovy obránce a jeho zpětnou přihrávku srazil za čáru Doughty. V závěru prodloužení dokonal obrat na 4:3 kapitán Plamenů Mark Giordano za Hudlerovy asistence.
Z dalších českých hokejistů, kteří včera nastoupili do akce, bodoval už jen vancouverský Radim Vrbata. Ve 20. minutě utkání s Arizonou dorazil jeho střelu Daniel Sedin a Kosatky vedly 3:0. I v dalším průběhu se potvrdilo, jak moc Kojoty tlačí pata v defenzívě, skóre se nakonec zastavilo až na hodnotách 7:1. Dvakrát trefil do černého Alexandre Burrows, třikrát se Canucks prosadili při přesilovkách.
Ryana Millera překonal pouze Oliver Ekman-Larsson ve 36. minutě, rovněž při početní výhodě. Obránce Coyotes Zbyněk Michálek byl s 26:17 minutami nejnasazovanějším mužem utkání, v tabulce pravdy mu ovšem naskočily dva záporné body.
Pondělí nabídlo ještě třetí vzájemný souboj celků z Pacifické divize, a to těch nejlepších. Anaheim 49 bodů, San Jose 42 – tak vypadala výchozí situace před kalifornským derby. Po něm naskočily Kačerům další dva body, Žralokům alespoň jeden. Vítězný gól na 3:2 vstřelil po 58 sekundách prodloužení Ryan Kesler.
Kesler a na druhé straně Joe Pavelski patří k prověřeným střelcům, dvakrát se ale mezi zakončovateli objevilo zcela nové jméno. Švédský útočník Melker Karlsson se premiérově trefil v NHL při svém šestém startu, jeho krajan v dresu Kačerů Rickard Rakell na první gól ve slavné soutěži čekal až do třetí sezóny (na jaře ale skóroval v play off).
Pojďme východněji. Columbus s Nashvillem, někdejší rivalové z Centrální divize, už jsou každý v jiné konferenci. Predátorům se v původní vede lépe a ve včerejším zápase to potvrdili bezproblémovou výhrou 5:1. Na první gól sice čekali až do 28. minuty, ale potom už to jelo. Gólman Modrokabátníků Sergej Bobrovskij, v prosinci takřka neporazitelný, o dvacet minut později mířil na střídačku, nejvíce se o to zasloužil dvěma trefami Craig Smith.
Pekka Rinne držel čisté konto ještě pět minut před sirénou, nakonec našel pokořitele v Alexanderu Wennbergovi. Čtrnáctému muži loňského draftu při první trefě v NHL usnadnil práci Gabriel Bourque odpykávající si trest. Predators mají v Centrální divizi dvoubodovou ztrátu na vedoucí Chicago.
V souboji celků z hlavních měst obou států, kde se National Hockey League hraje, zářili brankáři na obou stranách. Washingtonský Braden Holtby předvedl 38 zákroků a inkasoval pouze jednou, ottawský Craig Anderson pustil dvě střely z třiadvaceti. Všechny góly padly v prostředním dějství.
Capitals vyhráli nad Senátory poprvé od prosince 2011 a sérii utkání, v nichž získali alespoň bod, natáhli na devět. Patří do ní i prohra na nájezdy s Floridou z minulého týdne, čímž se dostáváme k poslednímu komentáři.
Panteři si totiž, jak se zdá, samostatné nájezdy oblíbili, zvláště když trvají dost dlouho. S Washingtonem je v úterý natáhli do rekordní dvacáté série, s Philadelphií ve čtvrtek na šest kol a ve včerejším utkání s Pittsburghem jelo na každé straně sedm mužů. A co je hlavní, Florida znovu zvítězila, což ocenilo skoro 16 tisíc diváků – letos zdaleka nejvyšší návštěva na domácím utkání klubu z jihovýchodu.
Nakročeno k tomu měla už v normální hrací době poté, co se na začátku třetí třetiny dvakrát trefil Jimmy Hayes. Ztrátu 1:3 se ale Tučňákům podařilo dohnat dvěma góly v rozmezí necelých dvou minut v závěru. Spasitel Penguins Jevgenij Malkin se posunul ve statistikách na páté místo, na vedoucího Jakuba Voráčka ztrácí pět bodů.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -