- Reklama -

Hudler přispěl gólem k výhře Calgary, Eliášovo snažení vyšlo vniveč

- Reklama -

Jedním ze dvou českých hokejistů, kteří se v pěti pondělních zápasech National Hockey League zapsali do střelecké listiny, byl útočník New Jersey Patrik Eliáš. Ani jeho osmá branka v ročníku ale Devils v domácím utkání s Edmontonem na bodový zisk nestačila.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Eliáš v 6. minutě za přispění Martina Havláta otevřel skóre duelu, v dalším průběhu hry však dávali góly jen hokejisté týmu z kanadské provincie Alberta. Necelých 36 sekund před koncem první třetiny vyrovnal Oscar Klefbom a v čase 32:45 rozhodl o těsné výhře hostů Nail Jakupov, který potrestal vyloučení Adama Larssona. Na obě branky Oilers přihrál Jordan Eberle.
Mnohem lepší pocit ze svého střeleckého úspěchu může mít Jiří Hudler. Ten se 16. brankou v ročníku podílel na výhře Calgary 4:1 na ledě San Jose. Olomoucký rodák zvýšil v 46. minutě vedení Flames na 3:1, když ho při vyloučení Brenta Burnse našel volného mezi kruhy Johnny Gaudreau. Hudler ani na okamžik nezaváhal a přesnou ranou vymetl pavučinky v šibenici Niemiho svatyně.
Plameny vyhrály čtyři z posledních pěti zápasů a v tabulce Pacifické divize se posunuly před San Jose na druhé místo. Pomohly jim k tomu i trefy Lance Boumy, Davida Jonese (oba 1+1) a Masona Raymonda. Jonas Hiller zastavil 33 puků, o čisté konto ho připravil Burns.
Z našich krajanů se včera zapsal do statistik i Radim Vrbata. Povedlo se mu to v úvodu druhé třetiny nočního utkání v Xcel Energy Center, když po jeho přihrávce vstřelil Shawn Matthias kontaktní gól na 2:3. Drama se ale nekonalo. Domácí Minnesota ještě do přestávky zvýšila svůj náskok na 5:2, veškerý optimismus Canucks zmrazili Ryan Suter (1+1) a Kyle Brodziak. Hosté se pak znovu dostali ke slovu až dvě minuty před třetí sirénou, konečnou podobu výsledku stanovil Ryan Stanton. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen kapitán Divochů Mikko Koivu (0+3).
Střelecké obrození prožívá Marián Hossa. Slovenský útočník ve dvou zápasech po sobě nastřílel čtyři branky. V neděli na ledě St. Louis i ve včerejším domácím klání s Arizonou přispěl Chicagu shodně dvěma góly, tentokrát to ale jeho týmu k výhře nepomohlo. Blackhawks podlehli Coyotes 2:3 po samostatných nájezdech. Ten rozhodující proměnil Antoine Vermette, Anttiho Raantu překonal i Lucas Lessio, na druhé straně Mike Smith nestačil pokrýt jen pokus Patricka Kanea.
Útočník Columbusu Scott Hartnell se stal 297. hráčem v historii NHL, který v základní části soutěže odehrál tisíc utkání. Na jubilejní zápas nebude vzpomínat v dobrém. Hartnell v něm sice vstřelil jednu branku, prohře Blue Jackets 3:4 s Los Angeles ale nezabránil. Gólem a asistencí se pod triumf Kings podepsali Dwight King a Jeff Carter.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -