- Reklama -

Hudler se posunul v současných statistikách, Jágr v historických. Blues a Hawks jsou v play off

- Reklama -

Jiřímu Hudlerovi už patří v kanadském bodování aktuální sezóny sedmé místo. K posunu o jednu příčku výš pomohla útočníkovi Calgary asistence u Monahanova gólu ve čtvrtečním utkání se St. Louis. Hudler má 72 bodů, o osm méně než vedoucí Sidney Crosby.
Monahan byl bohužel pro Flames jediným, kdo Jakea Allena překonal, zatímco na opačné straně se síťka rozvlnila čtyřikrát. Kanadský celek si tím poněkud zkomplikoval situaci, co se postupu do play off týče, ale mezi osmičkou šťastlivců stále figuruje. Bluesmani už mají díky výhře účast jistou.
Jízdenku do bojů o Stanley Cup si včera obstarali také hokejisté Chicaga, když zdolali Vancouver. O zásluhy se rovnou měrou rozdělili brankář Corey Crawford, jenž pustil jedinou z 36 střel, a čtvrtá formace Jestřábů vedená Marcusem Krügerem (1+1). Její členové zařídili dva ze tří gólů.
Blackhawks jsou v tabulce Centrální divize třetí, na Blues ztrácejí pouhý bod, na vedoucí Nashville (ten má ovšem odehráno o utkání více než jeho pronásledovatelé) další dva. Souboj v nejvyrovnanější skupině bude ještě hodně zajímavý.
Zato na východě se vyjasňuje, a nebavíme se o stavu oblohy. Desátá Florida sice zásluhou Jaromíra Jágra a Roberta Luonga porazila Carolinu přesvědčivě 6:1, jenže naplno bodovali i její největší konkurenti z Bostonu a Ottawy. Čtyři kola před koncem základní části je ztráta Panterů na osmé Medvědy šestibodová.
Jágr přispěl k výhře brankou a asistencí, čímž v historických tabulkách vyrovnal (a díky vyššímu počtu zásahů do černého fakticky předstihl) čtvrtého Rona Francise. Bylo symbolické, že k posunu na 1798 bodů došlo zrovna proti Hurricanes, tedy klubu, který dnes bývalý Jágrův spoluhráč z Pittsburghu vede jako generální manažer. Český útočník byl vyhlášen druhou hvězdou večera. U novinářů dostal přednost Luongo, jenž pochytal 31 střel a oslavil 400. vítězství v kariéře.


Vstupte do světa statistik NHL


Medvědům se v Detroitu v souboji o třetí místo Atlantické divize až do 45. minuty nedařilo najít recept na Petra Mrázka, ale poté třemi góly otočili skóre. Zvláště při tom rozhodujícím v čase 57:52 se český brankář musel červenat, střela Zacha Trotmana z pravé strany se nezdála být příliš nebezpečná. Mladý obránce Bruins skóroval poprvé v kariéře.
U jedné ze dvou branek domácího výběru asistoval Marek Židlický. Rudá křídla jsou v tabulce sice stále ještě před Bruins, ale jen díky menšímu počtu startů, bodově jsou na tom nastejno.
Ottawa si druhý bod proti Tampě vybojovala až v prodloužení. Do jeho konce zbývalo sedmnáct sekund, když si Patrick Wiercioch na vrcholu pravého kruhu upravil mířidla a překonal Bena Bishopa. Nahrával Mark Stone, autor jediného gólu Senátorů v základní době. Na jeho trefu ze šesté minuty odpověděl o jedenáct minut později při přesilovce  Jonathan Drouin.
Senátoři ztrácejí na osmý Boston tři body, budou hrát ale o jedno utkání více. Lightning promarnili možnost dotáhnout se v Atlantické divizi na vedoucí Montreal.
Canadiens nechali souběžně hraný zápas s Washingtonem dojít až do neúspěšných nájezdů, přestože dvakrát vedli o gól. V závěru ale také museli dotahovat, na 4:4 vyrovnával pět minut před sirénou P.K. Subban při početní výhodě. Montrealský obránce byl s bilancí 1+2 nejproduktivnějším mužem na ledě, ale za nejlepšího byl po zásluze označen někdo jiný – autor dvou branek hostů Alexandr Ovečkin.
O Richardovu trofej už ruského snajpra někdo připraví jen stěží, moskevský rodák ale bojuje také o korunku pro krále produktivity. Na Sidneyho Crosbyho ztrácí jediný bod.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Do jejich bitvy by rádi zasáhli ještě další (fandíme Jakubu Voráčkovi), nejvážnějším adeptem je John Tavares. Kapitán Ostrovanů si včera vylepšil o branku a nahrávku, takže s Ovečkinem drží krok, ale po utkání s Columbusem radostí zrovna nezářil. Islanders potřebují vítězit, pokud si chtějí zajistit nejvýhodnější nasazení pro play off, a ne ztrácet body.
Dlužno podotknout, že rozhodně nejsou prvními, kdo na Modrokabátnících ztroskotal, svěřenci Todda Richardse vyhráli už poosmé v řadě. V duelu s newyorským celkem v posledních deseti minutách vymazali dvoubrankové manko a při nájezdech už byli stoprocentní – jak exekutoři, tak Sergej Bobrovskij mezi tyčemi.
Jednou z příčin nejistého postavení Los Angeles na hraně postupu byla slabá střelecká produktivita jeho opor, ale včera proti Edmontonu to neplatilo. Kapitán Dustin Brown se trefil poprvé od poloviny února, obránce Drew Doughty se dočkal branky po 24 utkáních. A když se k nim přidali tradiční zakončovatelé Marián Gáborík (2+1) a Jeff Carter (dvě branky), Oilers dostali předčasný velikonoční výprask. Výsledek 8:2 hovoří za vše.
Ve třetím dějství už stál v edmontonské kleci nováček Tyler Bunz, ale při své premiéře v NHL inkasoval dvakrát z úvodních čtyř střel a hosté sáhli po timeoutu. Králové nadělili soupeři osm branek poprvé od dubna 2010, statistiky si přitom vylepšilo patnáct mužů.
Po čtvrtku je obsazený další divizní trůn (první si už dříve přivlastnil Anaheim), v Metropolitní divizi už nikdo nemůže předstihnout NY Rangers. Zdálo se, že zápasu s Minnesotou udá tón už první třetina, kterou Jezdci vyhráli 2:0, ale Divochům se podařilo srovnat. Ve 47. minutě rozhodl o 26. venkovním vítězství Jezdců (nový klubový rekord) J.T. Miller, který před pár dny inkasoval tvrdý hit do hlavy od winnipežského Dustina Byfugliena.
Rick Nash si 41. gólem vyrovnal své osobní maximum. Newyorský tým má ideálně rozehranou i partii o Prezidentovu trofej, na vedoucí Ducks sice ztrácí dva body, ale má dvě utkání k dobru.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -