- Reklama -

Hudler skóroval podruhé v řadě, Vrbata zachránil Vancouveru bod

- Reklama -

Znovu si připsal gól a asistenci, znovu byl vyhlášen nejlepším hráčem večera. Jiřímu Hudlerovi nemohla ve čtvrtečním zápase Calgary s Bostonem pokazit náladu ani skutečnost, že neproměnil samostatný nájezd, protože kolega David Schlemko v osmé sérii „uspěl po forsbergovsku“ a Plameny bod navíc získaly.
Za druhou hvězdu zvolili novináři Davida Pastrňáka, jenž v prostředním dějství asistoval u Lucicova gólu. Bruins v souboji s kanadským celkem, který je na jejich půdě neporazil už dvanáct let, dvakrát vedli, v poslední třetině naopak museli dohánět ztrátu. Po šedesáti minutách byl stav 3:3.
V Arizoně padlo ve stejné době na každé straně o jednu branku méně, v případě hostujících Canucks to navíc bylo jen tak tak. Radim Vrbata zachránil Kosatkám prodloužení v čase 59:06, když se jeho střela otřela o hůl bránícího Ekman-Larssona a zapadla do sítě. Český útočník dostal proti bývalým spoluhráčům příležitost i při nájezdech, tam ale neuspěl. Prosadil se pouze domácí Sam Gagner.
Coyotes už v první třetině přežili tři oslabení a ještě osm minut před sirénou vedli o dvě branky. Zdoláním Vancouveru, druhého nejlepšího týmu Pacifické divize, se jim podařilo zastavit sérii deseti porážek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Když boduje Ondřej Palát, boduje i Andrej Šustr, takové je pravidlo pro tento týden. Ve včerejším duelu Tampy Bay s Torontem si oba krajánci shodně připsali po asistenci. Druhý jmenovaný u vítězného gólu, když ve 47. minutě jeho střela trefila brusli spoluhráče Vladislava Namestnikova a skončila za čarou.
K výsledku 4:2 nějakým způsobem přispělo deset hokejistů Blesků. Byla to 25. domácí výhra Lightning v sezóně, čímž vyrovnali klubový rekord. V tabulce Atlantické divize drží druhou příčku, ale konkurence z Detroitu má čtyři utkání k dobru.
Florida je pátá, stále s dvoubodovým odstupem za Bostonem. Včerejší porážku 3:4 po nájezdech s Dallasem může do jisté míry považovat za úspěch, protože kromě soupeře musela bojovat i s nepřízní osudu. Kromě obou zraněných brankářů jí kvůli chřipce chyběli Jaromír Jágr a dva stabilní členové defenzivních řad. Panteři přesto Hvězdy přehrávali, zejména na přelomu první a druhé třetiny, kdy třemi góly v rozmezí šestnácti minut vyhnali z klece Kariho Lehtonena. Dmitrij Kulikov (1+1) se zasloužil o dva.
Stejně aktivní byl ovšem ještě předtím Shawn Horcoff, takže v závěrečném dějství stačila Stars jedna trefa na vyrovnání. V nájezdech uspěl pouze Colton Sceviour.

Trénování dovednostních disciplín se vyplatilo také obhájcům titulu z Los Angeles. V zápase s Montrealem uspěli při penaltách tři ze čtyř exekutorů – a tahle dvě čísla svítila také na tabuli při odchodu do šaten. Kings vyhráli 4:3. Rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Anže Kopitar, ale nebýt Mariána Gáboríka, Králové by zřejmě body neměli.
Slovenský kanonýr skóroval v páté minutě při přesilovce a 45 sekund před vypršením základní hrací doby ve stejné herní situaci zařídil vyrovnání. Navíc nezaváhal ani při svém nájezdu. Králové museli v závěru dotahovat poté, co se mezi 36. a 48. minutou třikrát prosadili hosté. Brendanu Gallagherovi připravil šanci efektní zadovkou Tomáš Plekanec.
Ve statistikách utkání mezi Philadelphií a St. Louis marně hledáme jméno Jakuba Voráčka, vedoucí muž ankety Zlatá hokejka z posledních čtyř startů vytěžil pouze bod. Letcům to naštěstí nevadilo, nebezpečného protivníka zdolali 3:1. Všechny jejich góly padly v poslední třetině, vítězný z hole Waynea Simmondse. Stevea  Masona překonal pouze Jaden Schwartz ve 13. minutě.
Flyers zvládli zápas i před prořídlými ochozy, spousta fanoušků zůstala doma kvůli sněhové vánici. Svěřenci trenéra Craiga Berubea ztrácejí v tabulce Východní konference čtyři body na osmý Boston, s nímž se utkají v sobotu.
Když už jsme nakousli kanadské bodování NHL, na špici došlo k minimálním změnám. Dosavadní lídr Alexandr Ovečkin do zápasu s Minnesotou nenastoupil kvůli méně závažnému zranění v dolní části těla a Washington se bez svého kapitána zmohl pouze na jednu branku. Hostům tedy stačily dvě, o které se v závěrečném dějství postaral Jason Pominville.
Wild jsou po lednové přestávce pro All-Star Game nejúspěšnějším týmem soutěže, vyhráli patnáct z osmnácti utkání. V tabulce Centrální divize je to vyneslo na čtvrté místo.
Skupině nadále vévodí Nashville, jenže zuby Predátorů jsou v poslední době velice tupé. Ostrované jim ve čtvrtek uštědřili pátou porážku v řadě, nejvýrazněji k ní přispěl John Tavares (1+1). Kapitán newyorského celku se tím ve statistikách dotáhl na Ovečkina.
Islanders dvakrát vedli o dvě branky, domácím se ale v polovině třetí třetiny podařilo dvěma trefami v rozmezí 31 sekund srovnat krok. Rozhodnutí padlo o tři minuty později, Brock Nelson z mezikruží doklepl do sítě puk vyražený po Grabnerově střele.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -