- Reklama -

Hudler stoupá výš a výš, v bodování je mezi prvními deseti

- Reklama -

Víte, kdy naposledy měla Česká republika dvojí zastoupení v elitní desítce statistik, míněno na konci ročníku? V poslední sezóně před „velkou“ výlukou (tedy 2003-04), kdy Patrik Eliáš z New Jersey obsadil s 81 body šesté místo a detroitský Robert Lang byl o dva body a tři příčky za ním. Letos můžou na jejich úspěch navázat Jakub Voráček a Jiří Hudler.
Útočník Philadelphie je dokonce ve hře o Art Ross Trophy a protože základní část se uzavře už za necelé dva týdny, nechá se předpokládat, že se ve vybrané společnosti udrží. Držme palce, aby se totéž podařilo hráči Calgary, který se mezi deset nejlepších dostal díky brance a dvěma nahrávkám z nedělního zápasu s Nashvillem.
Nahlédněte do našich nových statistik a zjistíte, že Hudlerovi stačí 69 bodů právě na desáté místo, stejný zisk má ovšem také Tyler Seguin před ním a Claude Giroux za ním. Jenže fronta čekatelů z druhé stránky je dlouhá a rozdíly mezi jednotlivými hokejisty minimální.
„Podívejte se, co předvádí na ledě. Pořád se zlepšuje a zlepšuje,“ poukázal na excelentní výkony svého svěřence kouč Bob Hartley už začátkem března. „Mnohem důležitější pro mě ale je, že cítím jeho přítomnost i mimo led – v šatně, v tělocvičně, kolem týmu. To je největší změna, kterou u něho pozoruju ve třetí sezóně u nás. Ne snad, že by to předtím bylo špatné, ale teď hraje spolu s ostatními veterány mnohem větší roli.“

Bývalý hráč Detroitu se Plamenům upsal v roce 2012 na čtyři sezóny za celkovou sumu 16 miliónů dolarů. Ve zkrácené sezóně se prezentoval sedmadvaceti body, což mu mezi Flames stačilo na čtvrté místo. Loni už klubové statistiky ovládl s 54 body, také letos je jejich jednoznačným králem. Současná čísla 28+41 jsou jeho novými osobními maximy a jak se zdá, ještě neřekl poslední slovo.
„Je úžasný,“ říká na adresu hlavního hrdiny včerejšího duelu s Predators Lance Bouma. „Je to neuvěřitelně šikovný hráč, kterého je těžké zkrotit. Navíc je skvělým vůdcem, který nám celý rok odvádí ohromné výkony.“
Boumovi přihrál Hudler v závěrečné minutě na gól do prázdné klece, po němž se skóre zastavilo na hodnotách 2:5. Už v osmnácté minutě byl olomoucký rodák na počátku akce končící Russellovou brankou. V polovině utkání se do střeleckých listin zapsal sám, když po úniku procedil kotouč mezi Huttonovými betony.
Calgary díky vítězství vystřídalo obhájce titulu z Los Angeles na třetím místě Pacifické divize. Za současné konstelace by postupovalo do play off, poprvé od roku 2009. V průběhu vyřazovacích bojů by Hudlerovy zkušenosti přišly dvojnásob vhod, vždyť český útočník je majitelem Stanleyova poháru z roku 2008 a finále si s Detroitem zahrál i o rok později. Nejprve je ale třeba postoupit.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -