- Reklama -

Hudler to Ďáblům ukázal, Nestrašil se předvedl Carolině

- Reklama -

Branka, nahrávka, proměněný rozhodující nájezd – co víc by si hokejista mohl přát? Snad jen zařazení mezi hvězdy večera, to Jiřího Hudlera v zápase Calgary proti New Jersey minulo. Ďáblům nepomohly ani asistence všech čtyř Čechů v sestavě (v případě Marka Židlického dokonce dvě), ani skutečnost, že ještě dvě a půl minuty před sirénou vedli o dvě branky. Plameny zvítězily 5:4.
Hektický závěr základní hrací doby byl plně v Hudlerově režii. V čase 57:38 z dorážky přiblížil domácí tým vyrovnání, pět sekund před koncem byl na počátku Glencrossovy gólové akce. Při nájezdech dal trenér Bob Hartley olomouckému rodákovi šanci ve čtvrté sérii a Hudler si pro vítěznou tečku vybral střelu nad Clemmensenovu vyrážečku.
Andrej Nestrašil dostal poprvé od čtvrtečního přestupu z Detroitu příležitost v sestavě Caroliny a hned se uvedl gólem. Premiérová trefa českého centra v NHL však Hurikánům body nepřinesla, Coloradu podlehli 3:4. Měli přitom utkání výborně rozehrané, po Nestrašilově střele z pravého kruhu vedli v 17. minutě o dvě branky, jenže zbytek střetnutí patřil domácím Lavinám.
Calvin Pickard, který vystřídal Berru, v dalším průběhu žádný gól nepustil. Nejproduktivnější nováček minulé sezóny Nathan MacKinnon na tři přihrál. Jarome Iginla se trefil po dvanáctizápasovém půstu. Tomáš Vincour bodoval  hned při prvním startu v sezóně. A výsledkem bylo, že Hurricanes ve své novodobé historii (po přestěhování z Hartfordu) stále marně čekají na dobytí denverské tvrze.
Tomáš Plekanec byl u obou branek, které Montreal vstřelil Bostonu, a obdržel za to titul druhé hvězdy večera. O majiteli ocenění pro nejlepšího hráče bylo jasno, Carey Price vytáhl ze svého arzenálu 33 zákroků a podruhé v sezóně udržel čisté konto. Habs zdolali Medvědy v devíti z posledních deseti vzájemných duelů, pokud počítáme i loňské play off.
Plekanec ve 12. minutě vyhrál vhazování v útočném pásmu, Gallagher přiťukl Andreji Markovovi a ten otevřel skóre. Jako čtvrtý obránce v klubové historii tím dosáhl na metu 100 gólů. Kladenský odchovanec uzavřel účet krátce před půlkou zápasu po rychlé kombinační akci celého druhého útoku Canadiens.
Jakub Voráček má na čele ligových statistik už tříbodový náskok před konkurencí. Včera rozhojnil útočník Philadelphie své konto dvěma asistencemi v utkání se svým bývalým zaměstnavatelem z Columbusu. Ve třetí minutě tečoval Voráčkovu střelu Brayden Schenn (a také obě tyče), v závěru druhé třetiny byl nejlepší muž současné NHL členem trestného komanda při Wisniewskiho vyloučení.
Flyers utnuli sérii čtyř porážek v řadě, teď je až do konce první prosincové dekády čekají (až na jednu výjimku) jen zápasy venku. 9. prosince ukončí náročný trip právě v Columbusu, od něhož se díky včerejší výhře malinko odpoutali v tabulce Metropolitní divize. Na postup by to ale pořád ještě nestačilo.
Za Voráčka se na úroveň včera nebodujícího Crosbyho dotáhl Tyler Seguin. Elitní střelec Dallasu byl v zápase s Los Angeles kromě své patnácté branky v sezóně podepsán ještě pod gólem Jamieho Benna (2+1). Podruhé v řadě bodoval také Aleš Hemský, autor jedné asistence.
Stars skórovali třikrát v rozmezí posledních šesti minut úvodního dějství a obhájce titulu měli rozebrané na šroubečky, zvláště když po přestávce rozsvítil červené světlo ještě Seguin. Králové ale začali dílky znovu montovat dohromady, dvakrát se trefil Justin Williams a domácí nakonec mohli být vděční za těsné vítězství 5:4.
V Edmontonu padlo sice o branku méně, ale žádné drama se nekonalo. Kanadský tým nalezl na obranu Chicaga recept až ve 49. minutě, jenže to už Jestřábi vedli 7:0 – a krátce po inkasované brance se prosadili znovu. Marián Hossa zařídil čtyři góly hostů (1+3), dvakrát těžil z jeho nahrávek kapitán Jonathan Toews.
Dvoubrankového střelce mělo ve svých řadách také Toronto v utkání s Detroitem. Na začátku třetí třetiny vrátil Tyler Bozak Javorovým listům vedení, necelé dvě minuty před koncem pečetil vítězství 4:1 střelou do prázdné klece. Čestný úspěch hostů zaznamenal Tomáš Tatar, pro něhož to byl sedmý bod a pátý gól z posledních pěti startů. Při hitu na slovenského protivníka se zranil Roman Polák.
V Tampě, kam zavítala Minnesota, se vše podstatné odehrálo v prostřední části hry. Hosté se ujali po třech minutách vedení, ale hráči v modrém ve druhé půli dvěma góly otočili stav a u toho už zůstalo. Alex Killorn skóroval počtvrté v řadě, Lightning si upevnili druhé místo v Atlantické divizi.
V Metropolitní divizi jsou na stejné pozici NY Islanders, ale už jen kvůli většímu počtu odehraných utkání v porovnání s Pittsburghem. Tihle soupeři na sebe během dvou dnů narazili dvakrát a pokaždé byli úspěšnější Ostrované. Po páteční výhře 5:4 po  nájezdech v Consol Energy Center zvítězili před vlastními fanoušky 4:1. Brock Nelson zarovnal počet svých branek na deset, Jaroslavu Halákovi napočítali 27 zákroků.
Poctivá práce dovedla hokejisty Buffala k výhře 2:1 nad Capitals, třetímu vítězství v řadě v podání stále ještě nejhoršího celku Východní konference. Washingtonu nepomohlo ani rekordních 44 střeleckých pokusů, Jhonas Enroth pustil za čáru pouze jeden.
Filip Forsberg se o produktivitu Nashvillu stará rozličnými způsoby, v sobotu vypomohl dobře provedeným samostatným nájezdem. K dramatickému závěru ale nemuselo vůbec dojít, nebýt toho, že Florida v poslední minutě při hře bez brankáře dvakrát překonala Pekku Rinneho. Poprvé v kariéře se trefil Rocco Grimaldi, který v úterý stihl během jediného dne nastoupit v AHL i v NHL.
Nájezdy rozhodly také  nejpozději hraný zápas včerejšího programu mezi San Jose a Arizonou. Než k nim došlo, zvládli Sharks vymazat dvoubrankové manko z úvodního dějství a posléze dohnat i ztrátu ze začátku třetí třetiny. K odpovědi na gól Antoinea Vermettea ze třetí série nájezdů ovšem už nedostali příležitost. Vermette se trefil už v základní hrací době, Coyotes v nastaveném čase přežili oslabení.
Už odpoledne změřili síly hokejisté Ottawy a St. Louis. Bluesmani si vypracovali těsný náskok 3:2 během čtyřiceti minut a v závěrečné třetině Senátory prakticky k ničemu nepustili, takže ani nevadilo, že sami už také nenapnuli síťku Lehnerem.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -