- Reklama -

Hudler září jako nikdy předtím a vychovává talenty Flames

- Reklama -

Jiří Hudler má za sebou nejlepší měsíc ve své zámořské kariéře. Tedy alespoň co se bodového zisku týče. V patnácti březnových zápasech nasbíral útočník Calgary celkem 23 kanadských bodů za 10 branek a 13 asistencí. Více než kdokoliv jiný v National Hockey League za tento měsíc.
Jednatřicetiletý Hudler prožívá fantastickou sezónu. Sbírá v průměru takřka bod na zápas a poprvé může v základní části NHL dosáhnout mety 30 nastřílených branek. Po pondělním zápase s Dallasem mu k tomu schází skórovat už jen jednou.


Vstupte do světa statistik NHL


Navíc ve stejný den odehrál zároveň 600. zápas v základní části NHL, čímž se řadí na 42. místo mezi českými hokejisty. Momentálně má na kontě 366 bodů (29. místo mezi našimi krajany) za 143 gólů a 223 přihrávek.
„Je to hezká meta. A chci ji ještě o dost prodloužit, cítím se na to skvěle. Odehrát 600 zápasů, to už je pěkný milník. Kluci mě před zápasem trochu popichovali, že už jsem veterán,“ smál se v rozhovoru pro list Calgary Herald rodák z Olomouce.
Podle klubových statistik Flames dokázali za posledních sedmadvacet let v dresu Calgary nasbírat 23 kanadských bodů nebo více za jeden měsíc pouze dva hráči před Hudlerem. Stále aktivní Jarome Iginla v prosinci 2006 (26 bodů) a švédský forvard Hakan Loob v březnu 1988 (dokonce 32 bodů).

Trenér Calgary Bob Hartley si myslí, že Hudlerův úspěch tkví v jeho zámořských začátcích, kdy působil v týmu Detroit Red Wings. Zástupci mužstva z Hockeytownu ho draftovali před třinácti lety z 58. místa.
„Detroit je pravděpodobně nejlepší organizací, co se týká výchovy mladých talentů. Jiří vyrostl vedle takových hráčů jako Nicklas Lidström, Steve Yzerman a další. Hodně se tam toho naučil a teď je připravený předávat svoje zkušenosti dále,“ tvrdí.

- Reklama -

Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Svou hrou i přístupem je zkušený centr vzorem pro mladé hráče Flames. Především má prý velmi pozitivní vliv na jednadvacetiletého Johnnyho Gaudreaua a o rok mladšího Seana Monahana.
„Mimo led dělá skvělou práci s našimi mladými kluky. A na ledě se vedle Johnnyho a Monnyho hokejem opravdu baví. Přitom dobře chápe, že chce jít jako veterán příkladem. Hodně pro klub dře. Je to pro nás neobyčejný lídr – na lavičce i v kabině,“ chválí českého hokejistu Hartley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -