- Reklama -

Hudlerova formace drtila Leafs. Hemský první hvězdou

- Reklama -

Jiří Hudler bodoval zatím v každém březnovém utkání, ale tak povedený večer jako v pátek proti Torontu český hokejista ve službách Calgary v tomto měsíci ještě nezažil. Spolu s parťáky z útoku Seanem Monahanem (2+1) a Johnnym Gaudreauem (1+2) zařídili při výhře 6:3 čtyři ze šesti branek. Hudler na dvě nahrál a tečí v přesilovce v polovině utkání zarovnal svoji letošní bilanci na 25 gólů a 60 kanadských bodů. Oba výkony jsou nová sezónní maxima olomouckého rodáka.
Flames v posledních sedmi utkáních, kdy nastupovali bez zraněného kapitána Marka Giordana, ztratili pouze tři body. Včerejší výhra je v tabulce Pacifické divize posunula na druhé místo za bezkonkurenční Anaheim.
Kačeři vstupovali do duelu s Minnesotou jako jeden ze šesti celků srovnaných na 91 bodech, po něm jim znovu patří vedení v lize. S Divochy se sice trápili, ale nakonec se jim podařilo i pošesté v řadě na jejich ledě zvítězit – a opět o gól. Ve 34. minutě rozhodl Jakob Silfverberg, jenž sklepl puk po Despresově střele.
Švédský olympionik už v úvodní třetině asistoval u Beaucheminovy branky. Gólman Ducks John Gibson, jenž ve středu šestkrát inkasoval v zápase s Calgary, tentokrát dovolil ze 33 střel skórovat pouze Zachu Parisemu při početní výhodě.
Aleš Hemský byl nejzářivější z Hvězd v utkání s Washingtonem, při hledání hlavního hrdiny večera to uznali i novináři. Pardubický rodák svými nahrávkami při přesilovkách připravil dva góly Dallasu, zvláště druhou akci doporučujeme zhlédnout v sestřihu.
Speciální formace byly primárním důvodem, proč Stars v americké metropoli zvítězili 4:2. Třetí výhra v řadě a pátá z posledních šesti utkání jim ještě uchovává jakousi naději na play off, na poslední postupovou příčku však stále ještě ztrácejí pět bodů a před nimi jsou navíc další dva týmy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Víte, kdy naposledy inkasoval Andrew Hammond v jednom zápase NHL více než dvě branky? Odpověď je jednoduchá, nikdy. Ani ve včerejším utkání s NY Islanders ne. Ottawský gólman se tak stal prvním maskovaným mužem od časů Franka Brimseka v roce 1939, jenž zahájil kariéru deseti starty vyhovujícími výše uvedenému kritériu.
Ostrované otestovali Hammonda pětatřicetkrát, vyzráli na něho pouze jednou. Tyler Kennedy v 52. minutě ovšem jen korigoval výsledek na konečných 1:2. Senátoři po další výhře ztrácejí v tabulce Východní konference na osmý Boston pět bodů.
Zatímco ve čtyřech zápasech pátečního programu bylo o co hrát, střetnutí mezi Columbusem a Edmontonem bylo vzhledem k postavení obou týmů „o ničem“. Nechceme tím ale nikterak snižovat výkony slovenského mladíka Marka Daňa, jenž po 43 sekundách otevřel skóre a v závěru přihrál Scottu Hartnellovi na gól, který poslal zápas za stavu 4:4 do prodloužení.
V nastavení se nerozhodlo, vítěze neurčily ani čtyři série samostatných nájezdů. Až v páté se trefil další z noviců Modrokabátníků Alexander Wennberg. Olejáři v základní době využili tři z pěti přesilovek.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -