- Reklama -

Hurricanes vyhlíží v draftu útočníka. Seženou Nečasovi českého parťáka?

- Reklama -

Fanshop týmu
Jsou věci, o kterých se nespekuluje. Patří mezi ně i jistota, že si Buffalo v nadcházejícím draftu vybere z prvního místa švédského obránce Rasmuse Dahlina. Na koho ale ukáže Carolina z druhé pozice?
Generální manažer klubu Don Wadell v rozhovoru pro portál nhl.com nevyloučil, že to může být i Čech Filip Zadina. Hurricanes totiž touží po šikovném forvardovi.
„Myslím, že útočníci, kteří budou na draftu k dispozici, mají schopnost rozhodovat zápasy. Nemám pochybnosti o tom, že budeme volit útočníka,“ řekl Wadell.

Nejvýše hodnocenými forvardy jsou přitom Brady Tkachuk, Andrej Svečnikov a právě Zadina.
„Zadina je ve všech směrech talentovaný hokejista, který hrál už před dvěma lety s jednou z našich minulých draftových voleb Martinem Nečasem. Toho kluka moc dobře známe,“ narážel Wadell na společné Nečasovo a Zadinovo působení v juniorských reprezentacích.
Devatenáctiletý Nečas, jenž zazářil na letošním mistrovství světa v Dánsku, oblékl v uplynulém ročníku dres Caroliny pouze v jednom utkání. V příštím roce se očekává, že bude bojovat o NHL na farmě v Charlotte.
O rok mladší Zadina má za sebou premiérovou sezónu v juniorské QMJHL, v níž hájil barvy Halifaxu. V 57 zápasech základní části nasbíral 82 bodů za 44 gólů a 38 asistencí. V play-off pak přidal dalších 12 bodů (5+7).

Nutné je také podotknout, že šéfové Caroliny stále nevyloučili, že by se mohli své volby vzdát. Podle Wadella se však zatím nikdo neozval s lákavou nabídkou.
Draft 2018 je na programu ve dnech 22. – 23. června v Dallasu. Portál NHLnews.cz vám z něj přinese podrobné zpravodajství.
Zadina na NHL Combine 2018:


Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -