- Reklama -

Hutton přiznal, že chytal s vadou zraku

- Reklama -

Gólman Sabres Carter Hutton přiznal, že se v tomto ročníku postavil do brány i navzdory problémům se zrakem. O svých potížích se rozpovídal Lanci Lysowskému z deníku Buffalo News.
34letý Kanaďan po vyhledání lékařské pomoci zjistil, že jej trápí porucha, při níž se každé z očí hýbe odlišnou rychlostí. V rámci léčby musel navštěvovat terapie.

HOKEJOVÁ BOMBA: ROUŠKY NHL ZA PÁR KAČEK!

„Začalo se to projevovat ve větším v lednu. Terapie se stala součástí mé denní rutiny. Dělal jsem tuny cvičení na oči a věci se tím zlepšovaly. Ze začátku to ale bylo těžké…Bylo to něco, s čím jsem se v tomto ročníku vyrovnával,“ uvedl Hutton.
Rodák z Thunder Bay popsal, jak mu problémy se zrakem způsobovaly trable při sledování puku na ledě i život na trénincích. Jako výmluvu pro slabší výkony však nemoc nepoužívá.
„V určitých obdobích jsem nechytal tak, jako jsem měl a ve 12 zápasech po sobě jsem nevyhrál, což bylo skutečně náročné. Na tomhle musím zapracovat. Působím v této lize už dlouhou dobu, takže jsem nezapomněl, jak se hraje,“ dodal zkušený brankář.
Hutton zaznamenal v aktuální sezóně bilanci 12-14-4, úspěšnost zákroků 89,8 procenta a průměr 3,18 inkasované branky na utkání.
Buffalo patří mezi sedm celků NHL, které se neprobojovaly do rozšířeného play-off a ročník pro ně už skončil.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -