- Reklama -

Hvězda Jiřího Sekáče vychází. Dvěma góly popravil Kings

- Reklama -

Není to tak dávno, co naznačil talent a pak na chvilku vypadl ze sestavy. Naštěstí se do ní zase vrátil a od té doby už drží šanci pevně za pačesy. Jiří Sekáč pomohl Montrealu v pátek dvěma góly k vítězství nad Los Angeles, které prohrálo tři z posledních čtyř utkání. Přestože Králové domácí Montreal přestříleli drtivě 46:20, prohráli hladce 2:6.
„Kings rádi nahazují puk na bránu, střílí odevšad, zvlášť na přesilovce,“ popsal hru hostů český útočník. „Je obtížné je ubránit, když mají převahu jednoho hráče v poli a vypálí tolik ran. Měli proti nám několik opravdu velkých šancí, ale Price chytal na své nejvyšší úrovni, což bylo důležitým předpokladem našeho vítězství.“
Právě výkony Careyho Price a Jiřího Sekáče byly pro výsledek klíčové. Kanadský gólman pochytal 44 střel a byl vyhlášen první hvězdou utkání, český forvard byl za dvě přesné trefy vyhlášen třetí hvězdou. Mezi oba muže Canadiens se z tábora poražených nacpal s gólem a nahrávkou obránce Kings Drew Doughty.
Sekáč se zapsal do střelecké listiny poprvé v 9. minutě. Tomáš Plekanec vyhrál buly, posunul puk P.K. Subbanovi, jehož střelu usměrnil do sítě český nováček. Domácí pak navýšili vedení až do stavu 3:0, než se ve třetí třetině poprvé trefili hosté. Montreal si ale navzdory převaze Los Angeles nedal vedení vzít. Na konečných 6:2 uzavřel skóre v 56. minutě znovu Sekáč.
Gól to byl výstavní. Po čtvrteční trefě Bobbyho Ryana tu máme dalšího kandidáta, který by se mohl objevit v sestřizích sezóny a aspirovat na gól roku. Sekáč zachytil v útočné třetině skákavý kotouč, nahozený Andrejem Markovem. Protáhl se kolem bránícího hráče a šel do bekhendu, puk ale stále neměl úplně pod kontrolou, takže se s ním musel otočit. Z těžkého úhlu pak přesně zamířil nad již ležícího Martina Jonese. Nacpaný Bell Centre explodoval nadšením.
„Byli jsme opravdu efektivní,“ pochválil sebe i spoluhráče Sekáč. „Využili jsme těch několik šancí, co jsme měli, a to jsme hráli proti velmi dobrému týmu. Hráli skutečně dobře, skóre určitě neukazuje, jak probíhal zápas. My samozřejmě oba body bereme.“
Kings nevyužili ani jednu z pěti přesilovek. Šestnáct ze 46 střel vypálili na bránu Price právě v početní výhodě. Gólman Montrealu byl ale v pátek jen velmi obtížně k překonání, inkasoval až ve třetím dějství z hole Jakea Muzzina a Drew Doughtyho.
„Víme, že je jedním z nejlepších v lize, je to neuvěřitelný gólman,“ řekl na adresu Price Drew Doughty. „Chtěli jsme jen pálit puku na bránu, a jak jste viděli ve třetí třetině, začalo nám to procházet za jeho záda. Trochu jsme pak ale začali podvádět a nehráli přesně to, co jsme měli, což se nám nevyplatilo.“
„Jakoby jsme dnes měli v brance trochu z Dominka Haška, Patricka Roye, Martina Brodeura a zároveň i Careyho Price,“ ohodnotil výkon svého spoluhráče Subban.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -