- Reklama -

Hvězdný víkend: co nás čeká?

- Reklama -

V pátek draft, v sobotu dovednostní soutěže, v neděli samotné Utkání hvězd (So/Ne, 1:05, All Stars Weekend – Nova Sport/Voyo a v neděli 23:05, All Star Game – Nova Sport/Voyo). Takový je ve stručnosti program All-Star víkendu, který v příštích dnech budou hostit Columbus Blue Jackets. Jak vypadá podrobně?

Draft

Za kapitány mužstev byli vybráni Nick Foligno (Columbus) a Jonathan Toews (Chicago). Folignovými zástupci jsou Drew Doughty (Los Angeles) a Patrick Kane (Chicago), Toewsovi budou asistovat Ryan Getzlaf (Anaheim) a Rick Nash (NY Rangers). Ze zbylých 36 jmen (6 brankářů, 11 obránců, 19 útočníků) si budou kapitáni na střídačku vybírat spoluhráče, přičemž platí následující omezení: gólmani musí být rozebráni do konce desátého kola, zadáci nejpozději v kole patnáctém. Los určí, které mužstvo bude vybírat jako první.
Šestice nováčků bude rozdělena do dvou skupin po třech. Kapitán, na jehož stranu se přikloní los, vybírá celou skupinu.

Dovednostní soutěže

Bude jich šest, kapitáni spolu se zbytkem týmu do každé z nich nominují patřičný počet hráčů.
1) Bridgestone NHL Fastest Skater
Na každé straně se účastní čtyři hráči, pojedou se tedy čtyři jízdy. Začíná se na modré čáře uprostřed směrem k bližšímu zadnímu mantinelu, podél hrazení na druhou polovinu a poté znovu prostředkem nazpět. Vítěz každé získá bod (v případě remízy po půl bodu), absolutně nejrychlejší bruslař zajistí svému týmu ještě bod navíc.
2) Honda NHL Breakaway Challenge
Na každé straně se účasní tři hráči v poli a jeden brankář. Každý z exekutorů má tři pokusy. Neplatí klasická pravidla pro samostatné nájezdy, hokejisté můžou v útočném pásmu i za bránu. Hodnotí se styl a kreativita. O vítězi rozhodne hlasování fanoušků prostřednictvím Twitteru, uděluje se pouze jeden bod tomu nejlepšímu.
3) DraftKings NHL Accuracy Shooting
Soutěž v přesnosti střelby. Na každé straně se účastní čtyři hráči, další dva fungují  jako nahrávači u zadního mantinelu. Z prostoru na vrcholku mezikruží musí střelci zasáhnout čtyři terče umístěné v rozích branky. Každý z týmů je na jedné polovině, kterému z hráčů se podaří sestřelit všechny terče dřív, získává bod. Bod navíc pro svůj tým dostane hokejista, který čtyři terče zasáhl nejrychleji.
4) Gatorade NHL Skills Challenge Relay
Přihrávky, střely z první, slalom s pukem mezi kužely, kontrola puku mezi dalšími puky, střelba brankáře – to všechno obnáší týmová soutěž zručnosti. Z každého mužstva ji absolvuje čtrnáct mužů v poli a jeden gólman. Hraje se dvoukolově, vítěz každého kola má bod, tým s celkově nejrychlejším časem ještě jeden bod navíc.
5) AMP NHL Hardest Shot
Nejtvrdší střela, není co dodávat. Po čtyřech soutěžících z každého mužstva, každý má dva pokusy. Vítěz každého duelu bere bod (počítá se lepší z obou výkonů), celkový vítěz dostane další bod.
6) Discover NHL Shootout
Vskutku týmová soutěž v samostatných nájezdech podle pravidel NHL, zúčastní se úplně každý. Hráči se rozdělí do tří skupin po sedmi, během dvou minut musí své nájezdy provést celé sedmičlenné družstvo. Každý hokejista má přitom na svůj pokus deset sekund. Za dosažený gól je bod, v případě prémiového puku (bude to každý třetí) body dva.

Utkání hvězd

Klasický zápas na třikrát dvacet minut, s případným prodloužením a nájezdy.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -