- Reklama -

Hvězdy měsíce března: Crosby, Dubnyk a Burns

- Reklama -

Za nejlepší hráče National Hockey Leagu v měsíci březnu byli vybráni centr Pittsburghu Sidney Crosby, brankář Minnesoty Devan Dubnyk a obránce San Jose Brent Burns.


Hlavní hvězdou uplynulého měsíce v NHL byl zvolen Sidney Crosby. Osmadvacetiletý centr Pittsburghu byl v březnu nejlepším nahrávačem a nejproduktivnějším hráčem soutěže. V šestnácti zápasech zaznamenal 14 přihrávek a 21 bodů. I díky němu vyhráli Penguins dvanáct utkání a v tabulce Východní konference vystoupali na druhou příčku.
Crosby bodoval alespoň jednou v patnácti ze zmíněných šestnácti duelů. Od 29. února do 20. března se mu podařilo bodovat ve dvanácti zápasech v řadě (6+14). Není tedy žádným překvapením, že se vyšplhal celkově na třetí místo produktivity NHL. Na kontě má ze 76 duelů 80 bodů za 32 gólů a 48 přihrávek.

Jako druhý byl oceněn Devan Dubnyk. Devětadvacetiletý brankář vychytal za uplynulý měsíc ve 13 zápasech deset výher (10-2-1), měl průměr 2,06 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,7 procenta, jednou udržel čisté konto. V březnu se rodák z Reginy stal teprve třetím brankářem v historii Wild, který v jednom ročníku NHL vychytal minimálně třicet výher (aktuální bilance: 63 utkání, 32-23-6, průměr 2,3 obdržené branky na zápas, úspěšnost 92 procent, 5 čistých kont).

Za třetího nejlepšího hráče byl vybrán Brent Burns. Jednatřicetiletý obránce San Jose byl v březnu druhým nejproduktivnějším hráčem (19 bodů) a zároveň druhým nejlepším nahrávačem soutěže. Burns bodoval ve dvanácti ze šestnácti zápasů, vstřelil v nich šest branek a na třináct dalších přihrál.
Rodák z Barrie prožívá nejvydařenější sezónu v kariéře: 27 letošních tref je jeho kariérním maximem, k tomu přidal 46 asistencí. Na kontě má 73 bodů, čímž překonal klubový rekord Sandise Ozolinše (64). Žádný jiný obránce Sharks nedokázal být během jediné sezóny takhle produktivní.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -