- Reklama -

Hvězdy měsíce: Getzlaf, Ovečkin, Forsberg

- Reklama -

Po vyhlášení nejlepšího nováčka února zveřejnila NHL také tři největší hvězdy minulého měsíce, a jedná se o ryze ofenzivní trojici. Vévodí jí kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf, korunními princi jsou Alexandr Ovečkin z Washingtonu a Filip Forsberg z Nashvillu.


Skvělé výkony Ryana Getzlafa v předchozích čtyřech týdnech vzbuzují respekt. S dvaceti kanadskými body ze čtrnácti zápasů byl kanadský hokejista nejproduktivnějším hráčem ligy. Getzlaf vstřelil šest branek a na čtrnáct dalších přihrál. V ostře sledovaném hodnocení přítomnosti na ledové ploše při vstřelené nebo inkasované brance si polepšil o třináct kladných bodů.
I díky jeho pravidelným příspěvkům, třicetiletý centr bodoval ve třinácti zápasech (od 8. února bodoval již v jedenácti zápasech za sebou: 5+12), zaznamenal Anaheim v únoru dvanáct výher a pětadvacet bodů. V obou případech se jedná o nové klubové rekordy. Kačeři prohráli pouze dvě utkání, v duelu s Columbusem padli až v nájezdech.
Své pověsti nezůstal nic dlužen ani Alexandr Ovečkin, který byl v hodnoceném období nejlepším střelcem soutěže, když za záda soupeřových brankářů poslal dvanáct puků. Moskevský rodák odehrál třináct utkání a v devíti z nich dokázal skórovat. Navíc si připsal i čtyři asistence.
Skvělé představené předvedl 11. února. Ruský hokejsita tehdy zařídil výhru Washingtonu v Minnesotě a svým prvním hattrickem po více než dvou letech zařídil nejlepšímu týmu soutěže 40. vítězství. Pro Ovečkina, jenž dal všechny tři góly ve druhé třetině, to byl čtrnáctý hattrick v kariéře.
O 15 dní později oslavil v duelu proti Wild už 40. trefu v ročníku a stal se tak 10. mužem v historii NHL, který alespoň v osmi sezónách nastřílel 40 branek. Ovečkin se v průběhu února posunul do čela tabulky ligových kanonýrů před nejproduktivnějšího hráče Patricka Kanea z Chicaga.
Také Filip Forsberg vstřelil 12 branek ve třinácti utkáních. Jednadvacetiletý rodák z Östervåly zaznamenal dva hattricky. Z toho premiérového v zámořské kariéře se Forsberg mohl těšit 23. února po duelu v Torontu, o čtyři dny později se třemi góly a jednou asistencí podílel na výhře Nashvillu 5:0 nad St. Louis. Dvěma čistými hattricky v maximálně třech po sobě jdoucích utkáních zopakoval výkon Petriho Skrika (Vancouver) ze sezóny 1986-87.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -