- Reklama -

Hvězdy NHL nestačily na Slováky

- Reklama -


Je to první velké překvapení letošního mistrovství světa. Domácí Slovensko porazilo ve svém úvodním klání favorizované Spojené státy 4:1 a má nakročeno ke slušné pozici v košické skupině A.
Lídrem střetnutí se stal útočník Slovanu Matúš Sukeľ, jenž nasbíral dva body za gól a asistenci. Puk na své místo dostali také Tomáš Tatar (Montreal), Erik Černák (Tampa Bay) a Michal Krištof.
Slovenský gólman Patrik Rybár zaznamenal 25 úspěšných zákroků, když jej dokázal překonat pouze Alex DeBrincat (Chicago).

Fanoušci vytvořili zápasu brilantní kulisu:


Brankář hostujícího celku Cory Schneider (New Jersey) zneškodnil ve svém prvním mezinárodním vystoupení od roku 2016 32 střel.
Předpokládaná jednička nadcházející draftu NHL Jack Hughes zůstal bez bodu.
„Byl to úžasný zápas. Fanoušci byli neskuteční a pomáhali nám po celou dobu. Hráli jsme to, co jsme měli, proto jsme vyhráli. Budeme se z toho radovat do půlnoci a zítra je nový den,“ řekl po utkání obránce Bolts Černák.
Slováci se pokusí pokračovat ve svém úspěšném tažení v sobotu večer proti Finsku. USA budou v akci znovu v neděli, kdy nastoupí proti Francii.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -