- Reklama -

Hvězdy týdne: Abdelkader, Lindberg, Smith

- Reklama -

Dvěma z nich už jsme věnovali samostatný článek. Nelze se tedy divit, že výkony Justina Abdelkadera (Detroit) a Oscara Lindberga (NY Rangers) neunikly ani pozornosti mužů, kteří vybírali největší hvězdy minulého týdne. Útočné duo jistí z třetí příčky brankář Arizony Mike Smith.
Justin Abdelkader vstoupil do nové sezóny čtyřmi brankami během dvou zápasů, což mu vyneslo vedení mezi střelci, přidaná asistence mu zajistila druhou příčku v kanadském bodování. V pátek se připomněl bývalému trenérovi Mikeu Babcockovi hattrickem a Wings zvítězili nad Torontem 4:0. V sobotu oslavil svůj 400. start v soutěži nahrávkou rozhodující brankou v duelu s Carolinou.
Oscar Lindberg rozložil své čtyři gólové příspěvky rovnoměrněji. Jeden poslal ve středu Chicagu, jeden v pátek Columbusu na soupeřově půdě a dva stejnému soupeři v sobotní odvetě. Jak už jsme informovali, stal se švédský útočník prvním nováčkem v historii Rangers, kterému se podařilo skórovat v prvních třech zápasech sezóny. Rodák ze Skelleftey je specialistou na začátky utkání – první gól vstřelil po necelých dvou minutách, dva poslední během šestiminutového vstupního intervalu.


Mohlo by vás zajímat:


Arizona byla v předsezónních prognózách řazena k outsiderům, ale do ročníku 2015-16 vstoupila dvěma výhrami. Inkasovala přitom – konkrétně tedy Mike Smith – pouze dvě branky. V pátek kanadský gólman zlikvidoval 40 z jednačtyřiceti střel Králů, o den později pustil jediný z 28 puků vystřelených hokejisty Pittsburghu. Když víme, že obě utkání skončila v normální hrací době (vítězstvími 4:1 a 2:1), počítá se průměr snadno. Smithova úspěšnost při zákrocích překročila 97 procent.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -