- Reklama -

Hvězdy týdne: Aho, Granlund, Budaj

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni křídelní útočník Caroliny Sebastian Aho, centr Minnesoty Mikael Granlund a gólman Los Angeles Peter Budaj.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devatenáctiletý Aho odehrál v hodnoceném období tři zápasy, ve kterých vstřelil čtyři branky a společně s několika dalšími hráči byl nejlepším střelcem soutěže. Dvě z jeho tref do černého byly rozdílové. Navíc si připsal jednu přihrávku a výraznou měrou se tak zasloužil o to, že Hurricanes všechny tři duely vyhráli.
Nejlépe mu vyšel úterní duel s Philadelphií, v němž zaznamenal svůj první hattrick v zámořské kariéře, navíc přidal i jednu asistenci a výrazně tak pomohl Hurricanes k výhře 5:1. Finský hokejista je momentálně třetím nejlepším kanonýrem mezi nováčky (16 gólů) a šestým nejproduktivnějším zelenáčem (31 bodů).
31. leden, Carolina – Philadelphia 5:1, Aho 3+1
3. únor, Carolina – Edmonton 2:1, Aho 1+0
4. únor, NY Islanders – Carolina 4:5pp, Aho 0+0
Ocenění pro druhou hvězdu týdne získal Ahův o šest let starší krajan Mikael Granlund. Členy hodnotící komise zaujal ziskem šesti bodů ve třech venkovních zápasech. Na dvou výhrách Minnesoty se podílel třemi góly a shodným počtem asistencí. V duelu s Vancouverem se mu podařilo zkompletovat premiérový hattrick v NHL.
31. leden, Edmonton – Minnesota 2:5, Granlund 0+1
1. únor, Calgary – Minnesota 5:1, Granlund 0+1
1. únor, Vancouver – Minnesota 3:6, Granlund 3+1
Třetí hvězdou byl slovenský hokejista Peter Budaj. Čtyřiatřicetiletý gólman Los Angeles odchytal čtyři utkání, připsal si tři výhry, úspěšnost zásahů měl 93 procent a průměr 1,62 obdržené branky na zápas. Ve dvou duelech udržel čisté konto.
31. leden, Arizona – Los Angeles 2:3, Budaj 32/30
1. únor, Los Angeles – Colorado 5:0, Budaj 22/22
4. únor, Philadelphia – Los Angeles 0:1pp, Budaj 17/17
5. únor, Washington – Los Angeles 5:0, Budaj 15/11

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -