- Reklama -

Hvězdy týdne: Backes, Huberdeau, Varlamov

- Reklama -

Nejlepšími hráči uplynulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočníci David Backes (St. Louis) a Jonathan Huberdeau (Florida), mezi ně se vklínil gólman Colorada Semjon Varlamov.
David Backes byl v uplynulém týdnu nejlepším střelcem a zároveň také nejproduktivnějším hráčem nejprestižnější hokejové soutěže světa. Ve třech zápasech si připsal pět branek a osm kanadských bodů. St. Louis i díky jeho příspěvkům všechny zápasy vyhrálo.
Nejlépe mu vyšel úterní duel v Glendale proti Arizoně Coyotes, v němž vstřelil čtyři branky, což se mu povedlo podruhé v kariéře (2. duben 2009). Před ním to v dresu Blues dokázal pouze Red Berenson (7. listopad 1968).
V pořadí střelců Blues je rodák z Minneapolisu se 14 góly na druhém místě, v tabulce produktivity mu patří šestá příčka. Třicetiletý centr si ve 41 zápasech připsal 27 bodů. Momentálně se těší skvělé formě, v posledních dvanácti zápasech nasbíral 14 bodů (7+7).
6. leden, Arizona – St. Louis 0:6, Backes (4+0)
8. leden, St. Louis – San Jose 7:2, Backes (1+1)
10. leden, St. Louis – Carolina 5:4sn, Backes (0+2)
Šestadvacetiletý Semjon Varlamov vychytal Coloradu tři výhry ve třech zápasech. Ze 132 střel pustil za svá záda pouze pět puků. Rodák ze Samary měl průměr 1,67 inkasované branky na zápas a úspěšnost zákroků 96,2 procenta. Mimořádný výkon předvedl v úterním utkání na ledě Chicaga, ve kterém zneškodnil všech 54 střel domácích a dovedl Laviny k výhře 2:0.
6. leden, Chicago – Colorado 0:2, Varlamov (54/54)
8. leden, Colorado – Ottawa 5:2, Varlamov (38/36)
10. leden, Colorado – Dallas 4:3, Varlamov (40/37)
Jonathan Huberdeau odehrál s Floridou v minulém týdnu tři venkovní zápasy. Panteři všechny vyhráli a ve dvou z nich si jednadvacetiletý křídelník připsal pět bodů za tři branky a dvě asistence. Rodák ze Saint-Jerome je momentálně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Panterů, v 37 utkáních zaznamenal 22 bodů (7+15).
8. ledna, Vancouver – Florida 1:3, Huberdeau (2+1)
9. ledna, Calgary – Florida 5:6, Huberdeau (1+1)
11. ledna, Edmonton – Florida 2:4, Huberdeau (0+0)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -