- Reklama -

Hvězdy týdne: Crawford, Hall, Faulk

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni gólman Chicaga Corey Crawford, útočník Edmontonu Taylor Hall a obránce Caroliny Justin Faulk.
Třicetiletý Corey Crawford nastoupil ve třech utkáních a ve všech dovedl Chicagu k vítězství. Soupeři na něj vyslali celkem 92 puků a pouze jedna z nich si našla cestu za jeho záda. V zápasech proti Winnipegu Jets a Vancouveru Canucks udržel čisté konto, pomohl Blackhawks i k výhře 4:1 nad Nashvilem Predators. Úspěšnost zákroků měl 98,9 procenta a brankový průměr stlačil na hodnotu 0,33.
8. prosince, Chicago – Nashville 4:1, Crawford 37/36
11. prosince, Chicago – Winnipeg 2:0, Crawford 25/25
13. prosince, Chicago – Vancouver 4:0, Crawford 30/30
O sedm let mladší Taylor Hall byl v minulém týdnu jedním z nejproduktivnějších hráčů soutěže. Kanadský forvard nasbíral šest kanadských bodů a výrazně tak pomohl Edmontonu ke dvěma výhrám. Hall vstřelil tři góly a připsal si tři asistence. V tabulce ligové produktivity mu s 34 body (20+34) patří čtvrtá příčka.
9. prosince, Edmonton – San Jose 4:3pp, Hall 1+1
11. prosince, Edmonton – NY Rangers 7:5, Hall 2+2

Třiadvacetiletý Justin Faulk si stejně jako Taylor Hall připsal tři góly a tři asistence, hokejisté Caroliny i díky němu ve dvou ze tří venkovních zápasů bodovali.
8. prosince, Dallas – Carolina 6:5, Faulk 2+0
11. prosince, Anaheim – Carolina 1:5, Faulk 0+2
12. prosince, Arizona – Carolina 4:5pp, Faulk 1+1

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -