- Reklama -

Hvězdy týdne: Crosby, Karlsson, Trocheck

- Reklama -

Anketu o nejlepší hráče týdne v National Hockey League ovládli střední útočníci Sidney Crosby (Pittsburgh) a Vincent Trocheck (Florida), mezi které se vklínil obránce Ottawy Erik Karlsson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


První hvězdou týdne byl zvolen Sidney Crosby, který byl nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem sledovaného období. Rodák z Cole Harbour v něm odehrál tři zápasy a osmi kanadskými body (5+3) dovedl Penguins ke dvěma výhrám.
Nejvíce se mu povedla úterní přestřelka s Ottawou Senators. Kapitán Penguins se v ní devátým hattrickem v profesionální kariéře a jednou asistencí přičinil o těsnou výhru domácího celku v poměru 6:5.
„Jsou večery, kdy cítíte, že máte tunu šancí a nic vám neprojde. Proměnit jich několik je krásné zvlášť v takovém zápase, kdy padne hodně gólů, a vy víte, že vaše poslední trefa může být rozdílová,“ řekl Crosby, jenž skóroval v každém z posledních šest utkání Pittsburghu. Vyrovnal tím své osobní maximum z prosince 2006.
Skvělou formu potvrdil i v sobotním utkání na ledě Floridy, v němž se gólem a dvěma asistencemi podepsal pod výhru Pens 3:2 v prodloužení. Osmadvacetiletý útočník zaznamenal první gólovou nahrávkou v tomto utkání svůj 900. bod v NHL, dohromady jich má už 902. Stal se desátým nejrychlejším hráčem v historii ligy, který této mety dosáhl (677 odehraných utkání).
2. únor, Pittsburgh – Ottawa 6:5, Sidney Crosby (3+1)
5. únor, Tampa Bay – Pittsburgh 6:3, Sidney Crosby (1+0)
6. únor, Florida – Pittsburgh 2:3pp, Sidney Crosby (1+2)
Na druhém místě se umístil nejlepší nahrávač minulého týdne Erik Karlsson. Švédský bek si sice ve třech zápasech připsal sedm asistencí, Ottawě ale snažení jejího kapitána vyneslo pouze dva body za vysoké vítězství 6:1 nad Torontem. V duelu proti Maple Leafs přihrál pětadvacetiletý rodák z Landsbro na čtyři branky Sens, čímž si vyrovnal osobní maximum v počtu asistencí a bodů dosažených v jednom utkání NHL.
2. únor, Pittsburgh – Ottawa 6:5, Karlsson (0+1)
4. únor, Ottawa – Edmonton 2:7, Karlsson (0+2)
6. únor, Ottawa – Toronto 6:1, Karlsson (0+4)
Titul třetí hvězdy minulého týdne si vysloužil Vincent Trocheck. Centr Floridy nastoupil ve třech zápasech, osobní statistiky si v nich vylepšil šest bodů za tři branky a shodný počet přihrávek.
2. únor, Washington – Florida 2:5, Trocheck (1+1)
4. únor, Florida – Detroit 6:3, Trocheck (2+1)
6. únor, Florida – Pittsburgh 2:3pp, Trocheck (0+1)
Foto:/Photo by: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -