- Reklama -

Hvězdy týdne: Crosby, Quick, Monahan

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli zvoleni centr Pittsburghu Sidney Crosby, brankář Los Angeles Jonathan Quick a útočník Calgary Sean Monahan.


Ocenění pro první hvězdu získal v tradiční anketě Sidney Crosby, který sedmi body pomohl Pittsburghu k výhrám ve všech čtyřech duelech. Celkem vyhráli Tučňáci již šest zápasů za sebou a v tabulce Metropolitní divize bodově dotáhli na druhé Jezdce z New Yorku.
Osmadvacetiletý rodák z Cole Harbour patřil v hodnoceném období k nejproduktivnějším hráčům soutěže. Do statistik si zapsal dva góly a pět asistencí. K nedělní výhře Pens 6:2 nad lídrem soutěže z Washingtonu přispěl dvěma asistencemi a bodoval tak již podvanácté za sebou. Dohromady během této série zaznamenal 20 bodů (6+14).
15. březen, Pittsburgh – NY Islanders 2:1sn, Crosby 0+1
17. březen, Pittsburgh – Carolina 4:2, Crosby 2+0
19. březen, Philadelphia – Pittsburgh 1:4, Crosby 0+2
20. březen, Pittsburgh – Washington 6:2, Crosby 0+2
Na druhém místě se umístil Jonathan Quick. Třiatřicetiletý gólman dovedl Los Angeles ke třem výhrám. Nejlépe mu vyšlo pondělní klání na ledě Chicaga, ve kterém zneškodnil 32 střel a počtvrté v sezóně udržel čisté konto. Quick měl průměr 1,32 obdrženého gólu na zápas a úspěšnost zákroků 95,3 procenta.
14. březen, Chicago – Los Angeles 0:5, Quick 32/32
17. březen, Los Angeles – NY Rangers 4:3pp, Quick 26/23
19. březen, Los Angeles – Boston 2:1, Quick 28/27
Jednadvacetiletý centr Calgary Sean Monahan zaznamenal stejně jako Crosby sedm kanadských bodů a navíc byl v minulém týdnu i nejlepším střelcem ligy, když ve čtyřech zápasech nastřílel pět gólů. V zápasech proti St. Louis a na ledě Montrealu se dvakrát přesně trefil a na jednu branku nahrál.
14. březen, Calgary – St. Louis 7:4, Monahan 2+1
16. březen, Calgary – Winnipeg 4:1, Monahan 1+0
18. březen, Calgary – Colorado 3:4sn, Monahan 0+0
20. březen, Montreal – Calgary 1:4, Monahan 2+1
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -