- Reklama -

Hvězdy týdne: Dacjuk, Lundqvist, Marchand

- Reklama -

Podruhé během dvou dnů se Pavel Dacjuk objevuje na titulní stránce hokejových zpráv. Detroitský útočník, který v neděli jako pátý Rus v historii NHL pokořil hranici 900 bodů, byl dnes vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne. V tradiční anketě ho doprovodili na symbolické pódium brankář NY Rangers Henrik Lundqvist a bostonský forvard Brad Marchand.
Dacjuk v nedělním utkání s Bruins zaznamenal dvě branky a jednu nahrávku. Kromě toho v rámci posledních kroků ke kulaté metě vstřelil v pondělí dva góly Floridě, ve středu asistoval u jedné branky do sítě Ottawy a v pátek poslal dva puky do brány Colorada – jeden ovšem při samostatných nájezdech.
To bylo jediné utkání, v němž Rudá křídla minulý týden nebodovala naplno. Dacjukových pět gólů bylo nejlepším střeleckým počinem sledovaného období, sedm bodů stačilo na druhé místo.

Henrik Lundqvist se třikrát postavil do brankoviště Jezdců a třikrát ho opouštěl jako vítěz. V pondělí ho 28krát prověřili hokejisté New Jersey, ale překonán byl pouze jednou. V neděli byl stejně úspěšný v utkání s Philadelphií, jejíž hráči zkusili poslat za čáru 22 puků. Mezitím pochytal všech 34 střel Tučňáků, čímž rozšířil počet svých shutoutů na 58.
Co zápas, to gól – tak se v uplynulém týdnu představil Brad Marchand. Bostonský forvard má vlastně nabito už od začátku února, tedy v sedmi utkáních v řadě, což zvyšuje jeho šance na dobré umístění v anketě o hráče měsíce, zatím se ale bavíme o kratším období. V něm Marchand kromě čtyř branek zaznamenal i tři asistence.
V zápise z úterního střetnutí s Los Angeles nahrávka chyběla, ve čtvrtek proti Winnipegu si naopak připsal dvě. V sobotu s Minnesotou se znovu dostalo „jen“ na branku. V nedělním divokém zápase s Detroitem zaostal za Dacjukem jen o jeden gól, takže měl bilanci 1+1.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -