- Reklama -

Hvězdy týdne: Gaudreau, Niemi, Bozak

- Reklama -

Nejlepšími hráči vánoční přestávkou ovlivněného týdne v National Hockey League byli vyhlášeni křídelní útočník Calgary Johnny Gaudreau, brankář Dallasu Antti Niemi a centr Toronta Tyler Bozak.
Dvaadvacetiletý Johnny Gaudreau byl s pěti brankami nejlepším střelcem týdne. Rodák ze Salemu zahájil úspěšné období svým druhým prosincovým hattrickem a výrazně tak přispěl k úterní výhře Flames 4:1 nad Winnipegem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V nedělním duelu s Edmontonem vsítil Gaudreau dvě branky. Flames sice v „Bitvě o Albertu“ dvakrát prohrávali o dva góly 0:2 a 1:3, ale i díky příspěvkům amerického hokejisty dokázali zvítězit 5:3 a připsali si rekordní jedenáctou domácí výhru v řadě!
Dvaatřicetiletý Antti Niemi v hodnoceném období odchytal tři zápasy a ve dvou pomohl Dallasu k vítězství. V duelu na ledě St. Louis dovedl Stars k zisku jednoho bodu za prohru 2:3 po samostatných nájezdech.
V domácím klání proti Chicagu zneškodnil všech 20 střel soupeře a připsal si třetí čisté konto v ročníku. Týden zakončil s průměrem 1,02 obdržené branky na zápas a úspěšností zásahů 96,6 procenta.
21. prosinec, Minnesota – Dallas 3:6, Niemi 31/30
22. prosinec, Dallas – Chicago 4:0, Niemi 20/20
26. prosinec, St. Louis – Dallas 3:2sn, Niemi 37/35
Devětadvacetiletý Tyler Bozak byl v minulém týdnu druhým nejproduktivnějším hráčem, když ve třech zápasech nasbíral pět bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Jeho aktivita pomohla Torontu ke dvěma vítězstvím. Nejvíc se mu vydařil duel na ledě Colorada, v němž zaznamenal svůj druhý hattrick v kariéře v NHL.
21. prosinec, Colorado – Toronto 4:7, Bozak 3+0
22. prosinec, Arizona – Toronto 3:2, Bozak 0+1
27. prosinec, NY Islanders – Toronto 1:3, Bozak 1+0

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -