- Reklama -

Hvězdy týdne: Hammond, B. Schenn, N. Foligno

- Reklama -

Nejlepšími hráči uplynulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni brankář Ottawy Andrew Hammond, centr Philadelphie Brayden Schenn a křídelní forvard Columbusu Nick Foligno.
První hvězdou se stal Andrew Hammond, který táhne Ottawu do play off. V minulém týdnu si připsal tři výhry a jednu prohru po samostatných nájezdech. V průměru inkasoval 1,63 gólu na zápas a jeho procentuální úspěšnost zákroků činila 93,9 procenta.
I díky Hammondově formě získali Senátoři v minulém týdnu sedm z osmi možných bodů. V současné době jsou na devátém místě Východní konference a na postupové příčky do play off ztrácí dva body. Na šestém až osmém místě jsou Pittsburgh, Detroit a Boston s 95 body. Všem jmenovaným týmům, včetně Ottawy, zbývá odehrát tři zápasy.
31. březen, Detroit – Ottawa 1:2sn, Hammond 17/16
2. duben, Ottawa – Tampa Bay 2:1pp, Hammond 29/28
4. duben, Ottawa – Washington 4:3pp, Hammond 32/29
5. duben, Toronto – Ottawa 3:2sn, Hammond 38/36
Druhé místo v tradiční anketě obsadil Brayden Schenn. Třiadvacetiletý centr Philadelphie si získal pozornost hodnotící komise třemi góly a shodným počtem asistencí ve třech zápasech. Letci přetavili jeho příspěvky k zisku pěti bodů za dvě výhry a jednu prohru po samostatných nájezdech.
1. duben, Pittsburgh – Philadelphia 1:4, Schenn 0+2
4. duben, Carolina – Philadelphia 3:2sn, Schenn 0+1
5. duben, Philadelphia – Pittsburgh 4:1, Schenn 1+2
Seznam oceněných uzavírá útočník Columbusu Nick Foligno, který si ve třech utkáních připsal pět kanadských bodů za čtyři branky a jednu asistenci. Nejlépe mu vyšel sobotní duel proti Pittsburghu, v němž zaznamenal svůj premiérový hattrick v NHL.
31. březen, Columbus – New Jersey 3:2pp, Foligno 1+0
2. duben, Columbus – NY Islanders 4:3sn, Foligno 0+1
4. duben, Columbus – Pittsburgh 5:3, Foligno 3+0
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -