- Reklama -

Hvězdy týdne: Hammond, Subban, Malkin

- Reklama -

Nejlepšími hráči uplynulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni ottawský brankář Andrew Hammond, montrealský obránce P.K. Subban a útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin.
Andrew Hammond se hned po svém nedávném plnohodnotném debutu v NHL dostal do skutečně vynikající formy a během uplynulých sedmí dní dovedl svůj tým ke třem venkovním výhrám. V zápasech proti Anaheimu, Los Angeles a San Jose zneškodnil 88 z 90 střel. V průměru inkasoval 0,67 branky na utkání a měl úspěšnost zákroků 97,8 procenta.
V utkáních proti Králům a Žralokům udržel čisté konto. Hammondova neprůstřelnost trvala 174 minut a 29 sekund. Když ho v úvodu sobotního duelu na ledě SAP Center překonal centr San Jose Tommy Wingels, scházelo sedmadvacetiletému rodákovi z White Rock do překonání klubového rekordu Patricka Lalimea (184:06) méně než deset minut.
25. únor, Anaheim – Ottawa 0:3, Hammond 25/25
26. únor, Los Angeles – Ottawa 0:1, Hammond 35/35
28. únor, San Jose – Ottawa 2:4, Hammond 30/28
P.K. Subban odehrál tři zápasy, ve kterých vstřelil jeden gól a na pět dalších přihrál. I díky jeho příspěvkům si Canadiens připsali tři výhry a upevnili si vedení v tabulce Východní konference. Nejvíce se mu povedl zápas proti Columbusu, ve kterém si vylepšil letoší bilanci o gól, dvě asistence a pět kladných bodů za přítomnost na ledové ploše při vstřelené nebo inkasované brance (nejvíc v kariéře).
24. únor, St. Louis – Montreal 2:5, Subban 0+2
26. únor, Columbus – Montreal 2:5, Subban 1+2
286. únor, Montreal – Toronto 4:0, Subban 0+1
Forvard Pittsburghu Jevgenij Malkin si ve dvou vítězných zápasech přispal celkem šest kanadských bodů za dvě branky a čtyři asistence. Ve třech zápasech po sobě nasbíral tři body, což se mu povedlo podruhé v kariéře.
25. únor, Washington – Pittsburgh 3:4, Malkin 0+3
1. březen, Pittsbirgh – Columbus 5:3, Malkin 2+1
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -