- Reklama -

Hvězdy týdne: Jamie Benn, Braden Holtby, Alex Galchenyuk

- Reklama -

Za nejlepší hráče minulého týdne v National Hockey League byli označeni křídelní útočník Dallasu Jamie Benn, brankář Washingotnu Braden Holtby a centr Montrealu Alex Galchenyuk.
První hvězdou minulého týdne byl zvolen Jamie Benn (na snímku), který byl nejlepším střelcem (4 góly) i nejproduktivnějším hráčem (6 bodů) sledovaného období. Kanadský hokejista odehrál tři zápasy a pomohl Dallasu ke dvěma výhrám.
Bodově nejpovedenější zápas odehrál v úterý proti Ottawě. Šestadvacetiletý rodák z Victorie v něm vstřelil dva góly a na jeden přihrál, prohře Stars v poměru 4:7 ale nezabránil.
Poslední vítěz Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče NHL si v minulém týdnu upevnil pozici nejlepšího střelce ligy – 18 branek (24 zápasů). V tabulce produktivity je s 35 body druhý za Patrickem Kanem (37 bodů)
24. listopad, Dallas – Ottawa 4:7, Benn 2+1
27. listopad, Dallas – Vancouver 3:2sn, Benn 1+0
28. listopad, Minnesota – Dallas 3:4pp, Benn 1+1
Na druhém místě se v pravidelné anketě umístil šestadvacetiletý Braden Holtby, který ve všech čtyřech zápasech dovedl Washington Capitals k vítězství. Rodák z Lloydminsteru se mohl v tomto období pochlubit brankovým průměrem 1,75 gólu na zápas, připsal si jedno čisté konto a měl úspěšnost zákroků 94,5 procenta.
23. listopad, Washington – Edmonton 1:0, Holtby 33/33
25. listopad, Washington – Winnipeg 5:3, Holtby 26/23
27. listopad, Washington – Tampa Bay 4:2, Holtby 34/32
28. listopad, Toronto – Washington 2:4, Holtby 34/32
O pět let mladší Alex Galchenyuk nastoupil ve třech zápasech a stejně jako Jamie Benn v nich nastřílel čtyři branky, navíc si připsal jednu asistenci. I díky jeho příspěvkům dokázali Canadiens v minulém týdnu vybojovat pět ze šesti bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení.
25. listopad, NY Rangers – Montreal 1:5, Galchenyuk 1+1
27. listopad, New Jersey – Montreal 2:3sn, Galchenyuk 1+0
28. listopad, Montreal – New Jersey 2:3pp, Galchenyuk 2+0
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -