- Reklama -

Hvězdy týdne: Johansen, Karlsson, Parise

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni centr Columbusu Blue Jackets Ryan Johansen, zadák Ottawy Senators Erik Karlsson a křídelní forvard Minnesoty Wild Zach Parise.
Dvaadvacetiletý Johansen odehrál v minulém týdnu dvě ligová utkání a nastoupil i v Zápase hvězd. V kláních na ledě Minnesoty a Winnipegu vyšel bodově naprázdno, vše si ale vynahradil v závěru týdne.
V pátek se stal jedničkou Fantasy draftu a o dva dny později byl vyhlášen nejlepším hráčem Utkání hvězd, jenž se letos konal v Columbusu. Rozhodovali o tom fanoušci hlasováním na Twitteru. Jejich pozornost si forvard Blue Jackets vysloužil ziskem čtyř kanadských bodů (2+2).
„Bylo to skvělé. Ještě mi to úplně nedochází, ale budu si to pamatovat hodně dlouho. Užili jsme si každou chvilku tohohle víkendu. V Columbusu, před vlastními fanoušky,“ řekl Johansen, jenž obdržel od sponzora prestižní exhibice nový vůz Honda Accord.
19. leden, Minnesota – Columbus 1:3, Johansen (0+0)
21. leden, Winnipeg – Columbus 4:0, Johansen (0+0)
25. leden, Tým Foligno – Tým Toews 12:17, Johansen (2+2)
Čtyřiadvacetiletý Karlsson vstřelil tři branky ve dvou zápasech. Na vítězství Senátorů 4:3 nad Torontem se podílel dvěma góly. Dvě branky v jednom utkání vstřelil naposledy 5. listopadu 2013.  Během kariéry odehrál švédský zadák sedm zápasů, v nichž zaznamenal minimálně dvě trefy do černého. Od sezóny 2009-10 si v tomto ohledu vedou lépe jen dva obránci – Shea Weber (9, Nashville) a Mike Green (8, Washington).
20. leden, NY Rangers – Ottawa 3:2pp, Karlsson (1+0)
21. leden, Ottawa – Toronto 4:3, Karlsson (2+0)
Třicetiletý Zach Parise si v hodnoceném období připsal naprosto shodnou bilanci jako Karlsson – dvě utkání, tři branky. Wild oba zápasy prohráli, z Detroitu si odvezli alespoň bod za prohru po samostatných nájezdech. Rodák z Minneapolisu bodoval ve čtyřech zápasech za sebou, své letošní statistiky si v nich vylepšil o pět branek a jednu asistenci.
19. leden, Minnesota – Columbus 1:3, Parise (1+0)
20. leden, Detroit – Minnesota 5:4sn, Parise (2+0)

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -