- Reklama -

Hvězdy týdne: Jones, Sedin, Shattenkirk

- Reklama -

Od brankáře přes útočníka k obránci. Přehled nejlepších výkonů minulého týdne nám nabídne od každého řemesla něco.
Gólmany reprezentuje největší hvězda sledovaného období, Martin Jones ze San Jose. Mezi tyčemi se představil třikrát a ani jednou neodcházel poražen. Úspěšnost zákroků udržel nad 95 procenty, celkem inkasoval pouze pět branek. Rodák z North Vancouveru, který dostává poprvé v kariéře šanci jako dlouhodobá jednička, je jednou z hlavních příčin, proč Sharks poprvé ve své historii stoprocentně zvládli šestizápasový trip po kluzištích soupeřů.
V úterý to sice nijak excelentně nevypadalo, ale výhra 5:4 v Bostonu při pětadvaceti Jonesových zákrocích má bodovou hodnotu jako každá jiná. Ve čtvrtek ve Philadelphii Jones zářil, díky 34 zákrokům udržel podesáté v kariéře čisté konto a Žraloci vyhráli 1:0. V sobotu v Pittsburghu (3:1) mu napočítali 38 zásahů, letos zatím nejvíc.
Vancouverský útočník Daniel Sedin v sobotu jako druhý hráč v klubové historii (po bratru Henrikovi) překonal hranici 900 bodů. Pět branek a dvě asistence dosažené během celého týdne ho v aktuálních tabulkách posunuly mezi elitní desítku.
Canucks se celkem představili čtyřikrát a Sedin ani jednou nevyšel naprázdno. V pondělí si připsal branku v derby s Montrealem (3:4p), v dalším kanadském souboji s Winnipegem byl jediným střelcem Kosatek (1:4). Až v zápase s Chicagem měl z výkonů švédských dvojčat užitek také celý tým, Daniel se hattrickem a nahrávkou podepsal pod výhru 6:3. Týden uzavřel asistencí při porážce 2:3 s New Jersey.
Kevin Shattenkirk ze St. Louis je ofenzivně laděným obráncem, jak dokládá bilance 2+4. Jeho vystoupení začalo dvěma asistencemi v pondělním zápase s Winnipegem, pokračovalo brankami v duelech s Columbusem a Buffalem a uzavřelo se znovu dvěma nahrávkami v sobotu proti Detroitu. Bluesmani z těchto čtyř utkání vydolovali pět bodů.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -