- Reklama -

Hvězdy týdne: Kane, Bennett, Kopitar

- Reklama -

Všichni tři jsou útočníci, všichni působí v klubech Západní konference. Při vyhlašování nejlepších hráčů uplynulého týdne se tentokrát sešla výjimečně sourodá společnost. V podstatě se dá říci, že při určování pořadí stačilo kouknout na získané body.
Těch měl na svém kontě nejvíce Patrick Kane. Nejproduktivnější muž soutěže pomohl čtyřmi brankami a třemi asistencemi protáhnout vítěznou šňůru Chicaga na jedenáct zápasů, což je vyrovnaný klubový rekord.
V úterý proti Nashvillu (3:2) si připsal pouze jednu nahrávku. O dva dny později s Montrealem (2:1) vyšel Kane dokonce zcela naprázdno. V pátečním utkání s Torontem se ale dočkal svého prvního hattricku v základní části a měl podíl i na čtvrté brance Jestřábů. K nedělní jednoznačnější výhře nad Canadiens (5:2) přispěl gólem a asistencí.
Sam Bennett z Calgary se přihrávkami „nezdržoval“, pálil přímo. A to hned šestkrát, i proto při vyhlašování ankety předstihl statisticky lepšího třetího muže v pořadí, jehož jméno se brzy dozvíte.
Čtyřce draftu 2014 připsali první branku v pondělním střetnutí se San Jose, porážku 4:5 však neodvrátila. Ve středu rozebral čtyřmi góly defenzívu Floridy a ve věku 19 let a 207 dnů se stal třetím nejmladším hráčem v dějinách NHL s tak vysokou střeleckou produktivitou v jednom zápase. Na půltucet zarovnal Bennett svoji bilanci při sobotní prohře 1:2 s Edmontonem.
O Anže Kopitarovi už jsme naznačili, že v předešlém týdnu bodoval sedmkrát. Zařazením mezi hvězdy slovinský forvard hezky oslavil novou osmiletou smlouvu za 80 mil. dolarů, kterou mu v Los Angeles nabídli.
V pondělí byl u všech gólů při výhře 4:2 nad Detroitem, jeden vstřelil a tři připravil. K dalšímu utkání nastoupili Králové až v sobotu, ale dlouhá pauza jim příliš nesvědčila. Podlehli Ottawě 3:5, přičemž Kopitar si připsal pouze jednu nahrávku. V nedělním kalifornském derby s Anaheimem (3:2) si ale spravil náladu bilancí 1+1.
Foto: Sarah A./Flickr.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -