- Reklama -

Hvězdy týdne: Kane, Seguin, Condon

- Reklama -

Nejobvyklejší rozložení, pokud jde o posty, má trojice nejlepších hráčů uplynulého týdne v NHL. Ve hvězdném výběru najdeme dva útočníky – Patricka Kanea z Chicaga a Tylera Seguina z Dallasu – a montrealského brankáře Mikea Condona.
Patrick Kane ve sledovaném období ovládl kanadské bodování i statistiky nahrávačů, v počtu vstřelených gólů se o prvenství dělil. Máme-li být konkrétní: čtyřikrát rozvlnil síť a pět akcí připravil pro kolegy. Vysoce produktivní sedmidenní ho vyneslo i na čelo celkových statistik soutěže.
V pondělí zaznamenal branku a asistenci při výhře 4:2 nad Los Angeles. Ve středu stejným způsobem přispěl do bilance Jestřábů, když prohráli 5:6 po prodloužení s Bluesmany. V pátek Kane jednou překonal brankáře Ďáblů Coryho Schneidera, ale tentokrát to mužstvu nestačilo ani na bod. Pořádnou radost si tedy znovu užil až na závěr týdne, kdy byl u všech branek Blackhawks (1+3) při duelu s Edmontonem. Vítězný gól sám vsítil.
Tyler Seguin se ve sledovaném období také trefil čtyřikrát, v počtu nasbíraných asistencí zaostal za konkurentem z Chicaga o dvě. Při pohledu na produktivitu Stars ho to určitě nemrzelo, tým z Texasu prožívá nejlepší start do sezóny ve své historii, z 15 utkání nasbíral 24 bodů.
Pondělní duel s Torontem byl jedním z mála, které Hvězdám nevyšly, při porážce 1:4 Seguin asistoval u jediného gólu svého mužstva. V úterý to vypadalo úplně jinak, Dallas porazil Boston 5:3 a dvojka draftu 2010 se bývalému zaměstnavateli připomněla hattrickem. 6. listopadu proti Carolině (4:1) se znovu změnil v nahrávače, v neděli se brankou a asistencí přidal ke kamarádům slavícím výhru 4:1 nad Detroitem.
Mike Condon, který v NHL působí prvním rokem, během záskoku za zraněného Careyho Price zařídil Montrealu pět bodů ze šesti utkání. Ze sedmi startů, které letos absolvoval, neslavil úspěch pouze v níže popsaném kanadském derby s Ottawou. Habs vedou tabulku celé ligy s 27 body a tříbodovým náskokem právě na Dallas.
V úterý se Condon prezentoval 25 zákroky proti Senátorům, ale na víc než na prohru 1:2 v nastavení to nestačilo. Ve čtvrtek mu stačilo 17 zastavit kotouč před čarou, aby Canadiens zvítězili 4:1 nad Ostrovany. O jeden gól víc inkasoval rodák z amerického Hollistonu při nedělní výhře 4:2 nad Bostonem. Condonova souhrnná bilance z minulého týdne tedy činí 1,66 gólu na zápas a 93,4 procenta úspěšnosti.
Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -