- Reklama -

Hvězdy týdne: Kuzněcov, Markov, Quick

- Reklama -

Postavte je k sobě a máte základní kostru mužstva. Při vyhlašování nejlepších hokejistů minulého týdne se ideálně sešli zástupci všech tří profesí: útočník Jevgenij Kuzněcov (Washington), obránce Andrej Markov (Montreal) a brankář Jonathan Quick (Los Angeles).
Kuzněcov byl ve sledovaném období nejproduktivnějším hráčem NHL, ze tří startů vytěžil devět bodů. Třetinu v podobě asistencí v úterním zápase s Calgary, který Capitals vyhráli 6:2. O dva dny později nahrál na vyrovnávací gól kapitánu Ovečkinovi při vítězství 3:2 nad Vancouverem. Jednoduchou úvahou se dostaneme k tomu, že zbylých pět bodů musel zvládnout nasbírat v pátečním duelu s Edmontonem – hattrick doplnil dvěma asistencemi a Washington především díky snažení rodáka z Čeljabinska vyhrál 7:4.
Je-li mezi oceněnými zadák, nebývá to jen za práci v defenzívě. Také Markov byl v době od 19. do 25. října lídrem statistik, alespoň obráncovských. Ruský veterán podpořil rekordní tažení Canadiens gólem a pěti nahrávkami. Až na sobotní asistenci v utkání s Torontem to všechno zvládl v pátek, kdy Habs zavítali do Buffala. Ze sedmi branek je podepsán pod pěti (1+4).
Quick se minulý týden představil v brankovišti Králů dvakrát, stejný je i jeho počet vítězství a inkasovaných gólů. V pátek zastavil všech čtyřicet střel Hurikánů a do seznamu svých shutoutů si připsal další s pořadovým číslem 38, v neděli podpořil 26 zákroky vítězství 3:2 nad Edmontonem. Úspěšnost amerického gólmana o jednu desetinu překročila 97 procent.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -