- Reklama -

Hvězdy týdne: Panarin, Burns a Murray

- Reklama -

Nejlepšími hráči uplynulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni útočník Chicaga Artěmij Panarin, obránce San Jose Brent Burns a brankář Pittsburghu Matt Murray.
Největší hvězdou byl podle očekávání vyhlášen nejproduktivnější hráč minulého týdne v NHL Artěmij Panarin. Čtyřiadvacetiletý nováček soutěže zaznamenal ve třech utkáních osm kanadských bodů za tři branky a pět přihrávek. Ruský křídelník pomohl Chicagu ke dvěma vítězstvím a postupu do play off.
V posledních dvou zápasech zaznamenal pokaždé čtyři body a stal se tak prvním zelenáčem v historii Blackhawks, jemuž se něco takového povedlo. Panarin je aktuálně na dvanáctém místě tabulky produktivity, v 77 zápasech nasbíral 72 bodů za 28 branek a 44 přihrávek. Mezi nováčky je jasně nejlepší, před druhým Jackem Eichelem z Buffala má dvacetibodový náskok.
29. březen, Minnesota – Chicago 4:1, Panarin (0+0)
1. duben, Winnipeg – Chicago 4:5pp, Panarin (2+2)
3. duben, Chicago – Boston 6:4, Panarin (1+3)
Ocenění pro druhou hvězdu získal Brent Burns, jenž byl se sedmi body druhým nejproduktivnějším hráčem ligy. Kanadský zadák si ve čtyřech zápasech vylepšil letošní statistiky o jednu branku a šest přihrávek.
Jednatřicetiletý rodák z Barrie prožívá nejvydařenější sezónu v kariéře: 27 letošních tref (první místo mezi obránci) je jeho kariérním maximem, k tomu přidal 47 asistencí. Po odehrání devětasedmdesáti utkání má na kontě 74 bodů (druhé místo mezi obránci), čímž překonal klubový rekord Sandise Ozolinše (64).
28. březen, San Jose – Los Angeles 5:2, Burns (1+1)
29. březen, Vancouver – San Jose 1:4, Burns (0+2)
31. březen, San Jose – Vancouver 2:4, Burns (0+2)
2. duben, Nashville – San Jose 2:3sn, Burns (0+1)
Matt Murray byl vyhlášen třetí hvězdou uplynulého týdne v NHL. Náhradník Marca-Andre Fleuryho vychytal ve sledovaném období tři výhry Pittsburghu – ve dvou domácích zápasech a jednom venkovním duelu.
Jednadvacetiletý rodák z Thunder Bay měl průměr 1,95 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 92,9 procenta. V jednom utkání udržel čisté konto. I díky jeho výkonům se Penguins posunuli na druhé místo v Metropolitní divizi.
29. březen, Pittsburgh – Buffalo 5:4sn, Murray 30/26
2. duben, NY Islanders – Pittsburgh 0:5, Murray 24/24
3. duben, Pittsburgh – Philadelphia 6:2, Murray 30/28
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -