- Reklama -

Hvězdy týdne: Pavelski, Bernier, Karlsson

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni centr San Jose Joe Pavelski, brankář Anaheimu Jonathan Bernier a obránce Ottawy Erik Karlsson.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Největší pozornost členů hodnotící komise upoutaly výkony amerického centra Joea Pavelskiho. Dvaatřicetiletý rodák z Ploveru byl v minulém týdnu nejlepším kanonýrem soutěže, ve čtyřech zápasech nastřílel pět gólů. Navíc si připsal jednu asistenci a pomohl San Jose ke třem výhrám.
V zápasech proti Winnipegu a Dallasu vsítil dvě branky. Druhý nejproduktivnější hráč Sharks odehrál v letošním ročníku 68 utkání, ve kterých zaznamenal 61 bodů za 26 branek a 35 přihrávek. Z jeho spoluhráčů je na tom lépe pouze ofenzivní zadák Brent Burns, jenž má na kontě 70 bodů (27+43).
6. březen, Winnipeg – San Jose 2:3, Pavelski 2+0
9. březen, San Jose – Washington 4:2, Pavelski 1+1
11. březen, San Jose – Nashville 1:3, Pavelski 0+0
12. březen, San Jose – Dallas 5:1, Pavelski 2+0
Druhou hvězdou byl zvolen Jonathan Bernier. Brankář Anaheimu nepoznal v minulé týdnu hořkost porážky a vychytal v hodnoceném období tři výhry s průměrem 1,62 inkasovaného gólu a úspěšností zákroků 94,8 procenta. V duelu na ledě Chicaga zneškodnil osmadvacetiletý rodák z Lavalu 43 střel a připsal si druhé čisté konto v sezóně (14. v kariéře).
7. březen, Anaheim – Nashville 4:3sn, Bernier 27/24
9. březen, Chicago – Anaheim 0:1, Bernier 43/43
12. březen, Anaheim – Washington 5:2, Bernier 27/25
Trojkou uplynulého týdne v NHL byl jmenován Erik Karlsson. Švédský obránce zaznamenal šest bodů ve čtyřech zápasech. Karlsson pomohl Ottawě prodloužit vítěznou sérii na šest utkání dvěma góly a čtyřmi přihrávkami. Po 67 absolvovaných zápasech je šestadvacetiletý rodák z Landsbro druhým nejlepším nahrávačem (49) a zároveň i druhým nejproduktivnějším (62 bodů) obráncem soutěže.
6. březen, Ottawa – Boston 4:2, Karlsson 0+2
8. březen, Dallas – Ottawa 2:5, Karlsson 0+0
9. březen, Arizona – Ottawa 2:3pp, Karlsson 2+1
11. březen, Colorado – Ottawa 2:4, Karlsson 0+1

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -