- Reklama -

Hvězdy týdne: Quick, Doan, Letang

- Reklama -

Zkušení borci ovládli vyhlašování nejlepších hráčů sedmidenního období na přelomu roku. První hvězdou minulého týdne byl vyhlášen brankář Králů Jonathan Quick, druhou příčku obsadil kapitán Kojotů Shane Doan, třetí skončil obránce Kris Letang z Pittsburghu.
Jonathan Quick nastoupil ke čtyřem zápasům; stejný byl počet gólů, které celkem pustil. Průměr si snadno spočtete sami (když vám prozradíme, že všechna utkání skončila v normální hrací době, úspěšnost zákroků měl 96,8 procenta. Všechny starty 29letého brankáře skončily vítězstvím Kings.
Pondělních 27 zákroků proti Vancouveru vyneslo Quickovi 40. shutout v kariéře, čímž v tabulce amerických gólmanů vyrovnal dosud vedoucí Johna Vanbiesbroucka a Franka Brimseka. O den později povolil dvakrát skórovat hokejistům Edmontonu, v dalších dvou vystoupeních už byl překonán pouze jednou.
Shane Doan také přepisoval historické tabulky, i když jen na klubové úrovni. Když minulý týden pětkrát rozvlnil síť, upravil tím svoji střeleckou bilanci za Arizonu + původní Winnipeg na 781, čímž překonal dosud vedoucího Dalea Hawerchuka.
Coyotes nastoupili celkem ke třem utkáním, Doan skóroval v prvních dvou. V úterý podruhé v kariéře zaznamenal hattrick, což ale neodvrátilo porážku 5:7 s Chicagem. Dvě branky ze čtvrtečního klání s „novým“ Winnipegem už význam měly, pouštní mužstvo zvítězilo 4:2. V sobotním utkání s Oilers vyšel lídr Arizony naprázdno.
Kris Letang je sice obráncem, ale bodů nasbíral v předešlém týdnu více než Doan, při stejném počtu startů. Vzhledem k jeho původní roli jich ale většina měla podobu asistencí.
Rovněž 28letý Kanaďan jednou skončil bez zápisu, hned při středečním startu proti Torontu. Na Silvestra pomohl dvěma góly a nahrávkou k výhře 5:2 nad Detroitem, v sobotu mu započítali tři asistence ze zápasu s Ostrovany.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -