- Reklama -

Hvězdy týdne NHL: Talbot, Scheifele, Burns

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v NHL byli vyhlášeni brankář Edmontonu Cam Talbot, centr Winnipegu Mark Scheifele a obránce San Jose Brent Burns.


První hvězdou se stal osmadvacetiletý Cam Talbot poté, co Edmontonu vychytal tři venkovní vítězství a to nad Buffalem Sabres, Philadelphií Flyers a Winnipegem Jets. Kanadský gólman v nich čelil 107 střelám soupeře a inkasoval jen dvakrát.
V hodnoceném období měl rodák z Caledonie (provincie Ontario) vynikající průměr 0,65 inkasovaného gólu na zápas a úspěšnost zásahů 98,1 procenta. Nejlépe mu vyšel duel proti Philadelphii, v němž předvedl 35 bezchybných zákroků a připsal si desáté čisté konto kariéry v NHL.
1. března, Buffalo – Edmonton 1:2pp, Talbot (32/31)
3. března, Philadelphia – Edmonton 0:4, Talbot (35/35)
5. března, Winnipeg – Edmonton 1:2, Talbot (40/39)

Dvaadvacetiletý útočník Mark Scheifele byl ve sledovaném období nejlepším střelcem soutěže. Ve čtyřech utkáních vsítil šest branek a na jednu přihrál. Parádní střelecké představení předvedl rodák z Kitcheneru (provincie Ontario) v sobotním duelu s Montrealem, ve kterém zaznamenal svůj první hattrick v NHL a výrazně tak pomohl Jets k výhře 4:2.
1. března, Winnipeg – Calgary 3:2, Scheifele (0+1)
3. března, Winnipeg – NY Islanders 3:4pp, Scheifele (2+0)
5. března, Winnipeg – Montreal 4:2, Scheifele (3+0)
6. března, Winnipeg – Edmonton 1:2, Scheifele (1+0)

Za Talbotem a Scheifelem se v tradiční anketě umístil Brent Burns. Jednatřicetiletý rodák z Barrie (provincie Ontario) byl se šesti body nejproduktivnějším obráncem soutěže. Burns si ve třech utkáních vylepšil letošní statistiky o tři branky a shodný počet přihrávek. Burns je aktuálně nejpřesněji střílejícím obráncem letošní sezóny NHL. Po 64 zápasech má na kontě 23 gólů.
29. únor, San Jose – Montreal 6:2, Burns (1+2)
3. březen, Vancouver – San Jose 2:3, Burns (1+1)
5. březen, San Jose – Vancouver 2:4, Burns (1+0)

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -