- Reklama -

Hvězdy týdne: Tarasenko, Trocheck, Kinkaid

- Reklama -

Šest bodů bylo dostatečným vkladem od hokejistů, kteří si dělali zálusk na zařazení mezi nejlepší hráče období od 7. do 13. března. Právě šesti bodů dosáhli útočníci Vladimir Tarasenko ze St. Louis a Vincent Trocheck z Floridy. V tradiční anketě je doplnil brankář New Jersey Keith Kinkaid.
Vladimir Tarasenko svůj zisk rozdělil rovnoměrně mezi branky a nahrávky. Ve středečním utkání s Chicagem to u něho „vyhrály“ asistence, i když byla pouze jedna. V pátek proti Anaheimu měly převahu góly v poměru dva ku jedné. V sobotním střetnutí s Dallasem si ruský forvard udělal po jedné čárce do každé z kategorií.
Bluesmani všechny tři zmiňované zápasy vyhráli, což bylo o to cennější, že s Hvězdami a Jestřáby se jednalo o souboje o vedení v Centrální divizi. V ní jsou Kena Hitchcocka momentálně druzí se stejným bodovým ziskem Stars, Blackhawks jsou o tři body za nimi.
Druhé místo patří také Floridě v Atlantické divizi. Zůstala na něm díky pěti získaným bodům ze tří startů. Pětka označuje také počet asistencí, které nasbíral Vincent Trocheck, přidal k nim také jednu branku.
Při pondělní porážce s aktuálním lídrem skupiny z Bostonu připravil americký mladík jednu gólovou šanci. Ve čtvrtečním zápase s Ottawou výkonem 1+3 vyrovnal svůj osobní rekord jak v nahrávkách, tak v bodech. Další asistenci mu přiznali v sobotu proti Philadelphii.
Keith Kinkaid, který při zranění Coryho Schneidera dočasně převzal post brankářské jedničky Ďáblů, byl minulý týden v akci dvakrát. Ve čtvrtek v San Jose uchránil třiceti zákroky čistý štít, v sobotu ho hráči Los Angeles z 23 střel překonali pouze jednou. I toto utkání ale Devils vyhráli, i když až v prodloužení.
Rodák z Farmingville, který letos nastoupil už do sedmnácti zápasů, si povedeným týdnem vylepšil svoji sezónní úspěšnost na 91,1 procenta a brankový průměr snížil na 2,44.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -