- Reklama -

Hvězdy týdne: Tavares, Kane, Ovečkin

- Reklama -

Kdo v předchozích sedmi dnech nezazářil ofenzivně, neměl nárok. Nejlepšími hráči posledního týdne základní části sezóny 2015-16 byli vyhlášeni útočníci John Tavares z NY Islanders, chicagský Patrick Kane a Alexandr Ovečkin z Washingtonu.
John Tavares měl velkou výhodu v tom, že Ostrované kvůli odloženému lednovému utkání s Philadelphií šli do akce pětkrát. Jejich kapitán, přestože v posledním zápase dostal volno, tak měl dost příležitostí vylepšit své statistiky o devět bodů. Produktivnějšího hokejistu byste v lize nenašli.
Na pondělní výhře 5:2 nad Tampou se podílel brankou a dvěma nahrávkami. Stejné bilance dosáhl při úterním vítězství 4:3 v prodloužení nad Capitals. Ve čtvrtečním městském derby (4:1) jednu nahrávku ubral, sezónu uzavřel v sobotu brankou do sítě Buffala.
Patrick Kane měl průměr jen o málo horší, protože ve třech utkáních zaznamenal celkem šest bodů. Což je přesně počet, o který se v hodnocení celého ročníku přehoupl přes stobodovou hranici při své cestě za Art Ross Trophy.
V úterý s Arizonou si připsal gól a asistenci, obojí při přesilovkách, jím dosažená branka byla navíc při výsledku 6:2 rozdílovou. Ve čtvrtek v předehře úvodního kola play off proti St. Louis nahrál na jediný gól svého týmu, jenž podlehl soupeři 1:2 v nastaveném čase. Další porážku v prodloužení, tentokrát s Columbusem, neodvrátily ani Kaneovy dvě branky a asistence.
Alexandru Ovečkinovi jsme věnovali samostatný článek v souvislosti se ziskem Maurice Richard Trophy, takže pouze vymezíme, které z jeho 50 branek dosažených v sezóně spadají do posledního týdne.
Je jich pět. Dvě z úterního duelu s Islanders (a jak zjistíte výše, týmu z americké metropole pomohly jen k bodu) a hattrick v sobotním zápase se St. Louis. Ve čtvrtek proti Pittsburghu vyšel ruský forvard naprázdno, v neděli ho trenéři nechali odpočívat.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -